Naar het overzicht
contactlenzen

welke vergoeding contactlenzen bieden wij?

Als jouw zicht beperkt is, kunnen contactlenzen een prettige oplossing bieden. Zo geven lenzen je meer bewegingsvrijheid dan een bril, beleef je meer kijkgemak, heb je geen last van beslagen glazen en kun je met gemak elke zonnebril opzetten zonder dat je hoeft te investeren in nieuwe glazen. Vanuit de basisverzekering is in zeer uitzonderlijke situaties een vergoeding mogelijk. In de aanvullende verzekeringen van HEMA Zorgverzekering is geen vergoeding voor lenzen opgenomen. Een bewuste keuze. Waarom? Omdat we je liever helpen besparen.

Je hebt recht op vergoeding van lenzen als sprake is van een medische indicatie voor het dragen van deze lenzen. De lenzen moeten het zicht meer verbeteren dan een bril. De leverancier bepaalt of je voldoet aan de voorwaarden voor de vergoeding van de lenzen. Hij gebruikt daarvoor wettelijke voorwaarden.

gecontracteerde zorgaanbieders: 100%

Alleen bij medische indicaties. Eigen bijdrage van 59,50 per lens, voor lenzen met een gebruiksduur langer dan 1 jaar. Eigen bijdrage van maximaal 119,- per kalenderjaar, voor lenzen met een gebruiksduur korter dan 1 jaar. Als één oog gecorrigeerd moet worden dan geldt een maximum van 59,50 per kalenderjaar.

niet-gecontracteerde zorgaanbieders: 75%

conform gecontracteerde zorg, 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven

Bijzonderheden

 • binnen het SamenGezond programma bieden wij je een brilvoucher aan. Met deze voucher koop je een bril met korting bij Pearle, Pearle Studio of Eye Wish Opticiens

 • je krijgt met je HEMA-zorgpas 10% korting op dag- en maandlenzen, lenzenvloeistof en gekleurde contactlenzen uit ons assortiment

 • eigen risico

  nee

 • eigen bijdrage

  ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Binnen het SamenGezond programma bieden wij een brilvoucher aan. Met deze voucher koop je een bril met korting bij Pearle, Pearle Studio of Eye Wish Opticiens.

Naast de aantrekkelijke kortingsregeling, kun je natuurlijk ook in de HEMA-winkels en -webshop terecht voor lenzen en toebehoren. In ons assortiment zijn onder meer dag- en maandlenzen opgenomen, net als lenzenvloeistof en gekleurde contactlenzen. En ook hier profiteer je van voordeel met je HEMA-zorgpas. Op vertoon van je kortingskaart ontvang je in alle Nederlandse HEMA-filialen en de webshop 10% korting. Ook op artikelen die al in de aanbieding zijn. Is dat geen leuk vooruitzicht?

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar