Naar het overzicht
drempelhulp

welke vergoeding drempelhulp bieden wij?

Een drempel of kleine hoogteverschillen in huis kunnen je beperken in je bewegingsvrijheid. Als je slecht ter been bent of je afhankelijk bent van een rollator of een rolstoel om je te verplaatsen, vormen drempels van slechts enkele centimeters soms al een grote barrière. Een drempelhulp helpt je bij het nemen van deze obstakels. De drempelplaat heft het hoogteverschil op, waardoor je je in huis gemakkelijker en veiliger kunt bewegen. Afhankelijk van de duur van de periode waarin je dit hulpmiddel gebruikt, ontvang je een vergoeding uit de basisverzekering of Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

ja, voor zover opgenomen in de Regeling zorgverzekering. voor bepaalde hulpmiddelen geldt een maximale vergoeding of een eigen bijdrage.

aanvullend 1

maximale vergoeding per kalenderjaar 100,-. vergoeding voor consulten bij een erkende arts, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten in verband met preventie bij een reis naar het buitenland.


aanvullend 2

maximale vergoeding per kalenderjaar 100,-. vergoeding voor consulten bij een erkende arts, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten in verband met preventie bij een reis naar het buitenland.


aanvullend 3

maximale vergoeding per kalenderjaar 150,-. vergoeding voor consulten bij een erkende arts, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten in verband met preventie bij een reis naar het buitenland.

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De drempelhulp bestaat uit twee stevige platen, gemaakt van sterke materialen, die aan weerszijden van een drempel worden geplaatst. Hierdoor kun je, ook als je slecht ter been bent, eenvoudig een obstakel nemen. Een drempelplaat is verkrijgbaar in verschillende soorten en afmetingen. Voor elke situatie is een passende oplossing te vinden, die je helpt bij het binnenshuis veilig en probleemloos bewegen. Ook als je voor je mobiliteit afhankelijk bent van een rollator, scootmobiel of rolstoel.

De basisverzekering vergoedt hulpmiddelen, zoals drempelplaten, als direct duidelijk is dat de bruikleen voor een kortere periode geldt of als het nog niet vaststaat hoe lang je de plaat nodig hebt. Om aanspraak te maken op een vergoeding van de drempelhulp heb je vooraf geen toestemming van ons nodig als je hiervoor een gecontracteerde leverancier bezoekt. Je kunt met de toelichting van je behandelend arts rechtstreeks naar de zorgaanbieder. De gecontracteerde leveranciers van HEMA vind je via de Zorgvinder. Kies je voor de bruikleen van een drempelplaat voor een niet-gecontracteerde aanbieder, dan vergoeden we maximaal 75 procent van het maandtarief dat we gemiddeld voor dit hulpmiddel hebben gecontracteerd. Daarnaast heb je eerst toestemming van ons nodig voor de bruikleen. We vragen onder meer om een toelichting van je behandelend arts, waaruit blijkt hoe lang je het hulpmiddel nodig hebt, en een offerte van de leverancier.

Is direct duidelijk dat je het hulpmiddel langere tijd gaat gebruiken, bijvoorbeeld bij chronische indicaties, dan wordt de hulpplaat mogelijk vergoed vanuit de WMO. De gemeente waarin je woont helpt je bij het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Zij geeft je hierbij ondersteuning via de WMO. Vraag je gemeente naar hoe zij omgaat met de vergoeding van drempelhulp. Heb je vragen over de vergoeding van hulpmiddelen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar