Naar het overzicht
etalagebenen behandeling

welke vergoeding etalagebenen behandeling bieden wij?

etalagebenen behandeling: blijf goed ter been Als er sprake is van etalagebenen, of claudio intermittens, voeren de slagaderen in de benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die je gebruikt bij het lopen. Deze problemen ontstaan door een vernauwing van de slagaderen, als gevolg van slagaderverkalking. Voor een etalagebenen behandeling kun je terecht bij een fysio- of oefentherapeut. Via de basisverzekering heb je, bij een chronische aandoening, gedurende twaalf maanden recht op een vergoeding etalagebenen.

eenmalige vergoeding van 37 behandelingen

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De term etalagebenen is bedacht als beeldende omschrijving van de klachten, die het gevolg zijn van vernauwde slagaderen in de benen. Mensen die hier last van hebben en tijdens het lopen noodgedwongen moeten rusten, willen zich een houding geven. Dit doen zij door bijvoorbeeld de etalage van een winkel te bekijken. Een fysio- of oefentherapeut kan je helpen bij een claudio intermittens behandeling. Als je achttien jaar of ouder bent geldt voor de behandeling van etalagebenen een eenmalige vergoeding van 37 behandelingen. Vanuit de aanvullende verzekeringen is geen vergoeding voor etalagebenen beschikbaar.

In veel gevallen kan de etalagebenen behandeling een operatie voorkomen. Als voorwaarde wordt gesteld dat de 37 fysiotherapiebehandelingen binnen twaalf maanden na het eerste bezoek aan een specialist moeten plaatsvinden. De vergoeding voor de claudio intermittens behandeling geldt voor de gehele verzekeringsperiode bij HEMA. Voor de behandeling etalagebenen kun je terecht bij een fysiotherapeut of oefentherapeut die is aangesloten bij ClaudicatioNet. Via onze Zorgvinder vind je snel een gespecialiseerde behandelaar bij jou in de buurt.

Doordat de etalagebenen behandeling vergoed wordt door de basisverzekering, is het eigen risico van kracht. Voor een vergoeding van een behandeling etalagebenen heb je een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist. Kies je ervoor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder te bezoeken? Dan vergoeden we 75 procent van de rekening tot maximaal 75 procent van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar