Naar het overzicht
huisarts

welke vergoeding huisarts bieden wij?

Op het moment dat je niet lekker in je vel zit en vragen hebt over je gezondheid, is je huisarts jouw eerste aanspreekpunt. De huisarts luistert naar je klachten en stelt vast of en welke hulp je nodig hebt. Een bezoek aan of een telefonisch gesprek met de huisarts wordt een consult genoemd en wordt vergoed via de basisverzekering. Heb je met spoed huisartsenzorg nodig? Dan kun je ’s avonds of in het weekend terecht bij de huisartsenpost of de dienstdoende dokter. Via de basisverzekering heb je ook in dit geval recht op een vergoeding huisarts.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding van de rekening tot maximaal 100% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.3

aanvullende informatie

Het eigen risico geldt niet voor jouw bezoek aan de huisarts. Schrijft jouw medisch specialist geneesmiddelen of medicijnen voor of vindt een laboratoriumonderzoek plaats, zoals een soa-test? Dan geldt daarvoor wel het eigen risico. Ook onderzoeken die jouw arts aanvraagt, maar niet door de huisarts worden uitgevoerd, vallen onder het eigen risico. Voor de griepprik geldt het eigen risico niet. Wil je precies weten wanneer het eigen risico geldt bij een vergoeding huisarts? Op deze pagina vertellen we je meer over het wettelijk eigen risico.

Voor huisartsenzorg ga je naar de huisarts van jouw keuze. Deze zorg kan ook verleend worden door een doktersassistente, praktijkondersteuner of een zorgaanbieder waarmee afspraken zijn gemaakt over de huisartsenzorg. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kun je bij acute, spoedeisende problemen terecht bij de dienstdoende huisarts of de huisartsenpost. De verleende zorg op de huisartsenpost valt ook onder de vergoeding huisarts. Zoek je een huisarts in jouw woonplaats? Onze Zorgvinder geeft je een handig overzicht van huisartsen bij jou in de buurt.

Sinds 2019 is er de vergoeding huisarts voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Als er sprake is van een matig of sterk verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico, heb je na vaststelling door de huisarts of medisch specialist mogelijk recht op een vergoeding. Voor preventieve voetzorg bij diabetes mellitus buiten de ketenzorg, kun je terecht bij een podotherapeut. Hier heb je een schriftelijke verwijzing van je huisarts voor nodig. Heb je vragen over preventieve voetzorg? We geven je graag passend advies. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaardenom precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar