Naar het overzicht
implantaten

welke vergoeding implantaten bieden wij?

Mis je tanden of kiezen of is een wortel beschadigd, dan gaat dit ten koste van je kaak. Dit kan grote gevolgen hebben. Je kunt ervoor kiezen deze tanden of kiezen te vervangen door een kroon, brug, volledig kunstgebit of een implantaat. Een implantaat vervangt een ontbrekende tand of kies, zonder andere tanden of kiezen te belasten en neemt de natuurlijke functie van je wortel over. Vanuit de basisverzekering van HEMA Zorgverzekering kom je in verschillende gevallen in aanmerking voor een implantaten vergoeding.

alleen dekking in uitzonderlijke gevallen zoals het ontbreken van blijvende snij- of hoektanden bij verzekerden jonger dan 18 jaar.

er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.

tandarts 1

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 250.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 2

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 500.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 3

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 750.-)

geen vergoeding voor orthodontie

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Ben je 18 jaar of ouder? In bepaalde gevallen kun je een vergoeding krijgen voor implantaten vanuit de basisverzekering. Voor een kunstgebit op implantaten geldt een eigen bijdrage van 10% voor de onderkaak en 8% voor de bovenkaak. De eigen bijdrage voor reparatie en overzetting (rebasen) van een uitneembare volledige prothetische voorziening is 10% van de kosten van die reparatie of overzetting. Tip: sta je voor een grote ingreep? Vraag dan vooraf wat het kost. Dan kun je eenvoudig berekenen welke bedrag je vergoed krijgt en wat je zelf moet betalen.

Ontvang je een implantaten vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan kun je terecht bij een tandarts of kaakchirurg. Krijg je een vergoeding vanuit de tandartsverzekering, dan ga je voor de ingreep naar een tandarts of kaakchirurg. In het geval van een kaakchirurg gaat het om het zetten van een enkelvoudig implantaat voor een kroon of brug. Met behulp van de Zorgvinder zie je direct of jouw tandarts, mondhygiënist of orthodontist de benodigde module heeft afgesloten bij HEMA Zorgverzekering. De maximale vergoeding hangt af van het type tandartsverzekering.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar