Naar het overzicht
kinderdagverblijf

welke vergoeding kinderdagverblijf bieden wij?

Op het moment dat je in het ziekenhuis wordt opgenomen, bijvoorbeeld na een ongeval of voor een geplande operatie, kun je in die periode -tijdelijk of langdurig- niet voor je kinderen zorgen. In dat geval kan kinderopvang uitkomst bieden. HEMA Zorgverzekering biedt een kinderdagverblijf vergoeding bij ziekenhuisopname vanuit de aanvullende verzekering Aanvullend 3. Een zorg minder gedurende jouw ziekenhuisopname.

geen dekking

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

vanaf de 11e dag maximaal 20.- per dag voor maximaal 3 maanden


gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Moet je noodgedwongen naar het ziekenhuis en heb je geen opvang voor je kind? Door een aanvullende verzekering Aanvullend 3 af te sluiten heb je recht op een kinderdagverblijf vergoeding. Ook wanneer je door een ongeval in het ziekenhuis belandt. De bijdrage in de kosten betreft maximaal 20.- per dag, vanaf de 11e dag van de ziekenhuisopname tot maximaal 3 maanden per kalenderjaar. Kinderopvang is vooral bedoeld voor kinderen die nog niet zo goed voor zichzelf en elkaar kunnen zorgen. Je kunt aanspraak maken op de vergoeding wanneer een of meer kinderen jonger dan 12 jaar deel uitmaken van jouw gezin.

Breng je -terwijl je in het ziekenhuis ligt- je kind of kinderen onder bij een dagopvang, in een kinderdagverblijf of kindercrèche, bij de buitenschoolse opvang (BSO) of in de gastouderopvang? Dan ontvang je een kinderdagverblijf vergoeding. Word je in het ziekenhuis opgenomen vanwege een bevalling, revalidatie of in verband met de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan geldt de vergoeding niet. Kinderopvang valt niet onder het eigen risico. Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze [Zorgadviseur}(/zorgverzekering/zorgadviseur).

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar