Naar het overzicht
kroon

welke vergoeding kroon bieden wij?

Een beschadigde of afgebroken tand of kies kan voor veel ongemakken zorgen. Kan een beschadigde tand niet meer hersteld worden met behulp van een vulling? Dan kan een kroon uitkomst bieden. Een kroon is een speciaal kapje van metaal of porselein, welke op een beschadigde tand of kies wordt geplaatst. Het laten plaatsen van een kroon is ingewikkelde behandeling, waar je meerdere keren voor naar de tandarts moet. Maar het resultaat mag er zijn. Een kroon benadert de oorspronkelijke vorm en functie van de tand, waardoor je snel weer beschikt over goed functionerend, stevig en pijnvrij gebit. Voor een kroon en de plaatsing ervan kun je via onze tandartsverzekering een gedeelte vergoed krijgen.

alleen dekking in uitzonderlijke gevallen zoals het ontbreken van blijvende snij- of hoektanden bij verzekerden jonger dan 18 jaar.

er gelden specifieke voorwaarden. Lees hieronder verder.

tandarts 1

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 250.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 2

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 500.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 3

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 750.-)

geen vergoeding voor orthodontie

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    ja

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een kroon kan de beste oplossing voor jouw gebit zijn als een tand of kies te zwaar beschadigd is om met een vulling te herstellen. Ook worden kronen geplaatst als vervangers van een lelijke, oude vullingen, zodat je gebit er mooier uitziet. Voor het plaatsen van een kroon of brug bieden we geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor een vergoeding kroon sluit je een tandartsverzekering af. We raden je aan om, in het geval van een behandeling, vooraf een begroting op te vragen. Zo kun je voor jezelf een duidelijk beeld schetsen met betrekking tot hetgeen vergoed wordt en welk bedrag je zelf dient te betalen.

Per kalenderjaar geldt via de tandartsverzekering een maximumbedrag voor alle tandheelkundige behandelingen, met uitzondering van orthodontie. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Voor een behandeling kun je terecht bij elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus in Nederland. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar