Naar het overzicht
mri-scan

welke vergoeding mri-scan bieden wij?

Word je behandeld door een arts of medisch specialist? Dan kan een arts een MRI-scan aanvragen. Dankzij deze scan krijgt de behandelend arts een goed, nauwkeurig beeld van de binnenkant van je lichaam. Een scan wordt onder meer vaak gebruikt bij het in kaart brengen van klachten aan spieren, pezen en gewrichtsbanden of het controleren van de hersenen en hartfunctie. Via de basisverzekering bieden we in enkele gevallen een vergoeding MRI scan.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

In verschillende situaties ontvang je een MRI scan vergoeding. Bijvoorbeeld wanneer de scan onderdeel uitmaakt van een behandeltraject en wordt aangevraagd door een medisch specialist. De kosten van de MRI-scan zijn hierbij inbegrepen. Word je door jouw ziekenhuis of specialist doorgestuurd naar een andere instelling voor een MRI-onderzoek? Dan stuur je de rekening van het onderzoek naar het ziekenhuis dat je doorverwees. De oorspronkelijk behandelende instelling betaalt de vergoeding MRI scan aan de instelling waar de scan plaatsvindt. Wel is het verstandig de oorspronkelijk behandelende instelling op de hoogte te stellen van de behandeling bij een andere instelling, zodat zij de kosten kunnen vergoeden. Check hiervoor ook onze verzekeringsvoorwaarden.

Alleen bij knieklachten of acute lage rugklachten, kan een huisarts een MRI-scan aanvragen. Voor een MRI-scan en een mogelijke vergoeding MRI scan heb je geen toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig en kun je terecht in een ziekenhuis. Kijk hiervoor in de Zorgvinder. Niet alle ziekenhuizen gaan akkoord met een huisartsverwijzing. In sommige gevallen wordt alleen een verwijzing door een specialist geaccepteerd. Ook kun je terecht bij het MRI-centrum op de locaties Amsterdam, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht.

Besluit je op eigen initiatief een MRI-scan uit te laten voeren, bijvoorbeeld omdat je twijfelt aan de diagnose of behandeling van een arts? Dan betaal je zelf de kosten van de scan. Voor een preventieve MRI-scan of een tweede MRI-scan voor hetzelfde probleem keren wij geen vergoeding MRI scan uit. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar