Naar het overzicht
oefentherapie

welke vergoeding oefentherapie bieden wij?

We zijn de hele dag in beweging. Of je nu zwaar werk verricht of een kantoorbaan hebt, iedereen heeft z’n eigen houding, manier van bewegen en bepaalde gewoontes. Lopen, zitten, bukken, tillen; veel dagelijkse handelingen zijn niet goed voor het lichaam. Oefentherapie is erop gericht de houding en manier van bewegen te verbeteren en lichamelijke klachten, die hier het gevolg van zijn, te verhelpen. Via de basisverzekering heb je in bepaalde gevallen recht op een vergoeding voor oefentherapie. Waar je precies recht op hebt, hangt onder meer af van je leeftijd en of je een chronische indicatie hebt

recht op vergoeding vanaf de 21ste behandeling

aanvullend 1

6 behandelingen


aanvullend 2

9 behandelingen


aanvullend 3

12 behandelingen

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Ben je 18 jaar of ouder? Dan heb je vanuit de basisverzekering recht op vergoeding oefentherapie vanaf de 21ste behandeling. Hierbij gaat het alleen om een aandoening die in de door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de lijst van chronische aandoeningen is opgenomen. De vergoeding voor oefentherapie zonder chronische indicatie, loopt via een aanvullende verzekering en is afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt. Het betreft 6 (Aanvullend 1), 9 (Aanvullend 2) of 12 behandelingen (Aanvullend 3). In beide gevallen heb je een verwijzing van je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts nodig.

Heeft jouw kind moeite met bewegen en is er sprake van een chronische aandoening, die is opgenomen op de zorglijst met chronische aandoeningen? Bij een verwijzing van de huisarts of medisch specialist wordt oefentherapie volledig vergoed via de basisverzekering. Voor bewegingsproblemen die niet chronisch van aard zijn, is er ook een vergoeding opgenomen in de basisverzekering. Kinderen tot achttien jaar hebben na verwijzing recht op maximaal negen behandelingen per aandoening. Hebben deze behandelingen onvoldoende resultaat, dan heb je via je zorgverzekering in bepaalde gevallen recht op nogmaals negen behandelingen.

Een oefentherapeut kan je ondersteunen bij het herstellen na een operatie of helpt je langdurige klachten te verhelpen. Belangrijk om te weten is dat voor de vergoeding oefentherapie het maximaal aantal behandelingen per kalenderjaar geldt voor oefen- en fysiotherapie samen. Worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering? Dan is het eigen risico van kracht. Bij vergoeding via een aanvullende verzekering is het eigen risico niet van toepassing. Kies je ervoor je te laten behandelen bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden we 75 procent van de rekening tot maximaal 75 procent van de gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn of neem contact op met de Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar