Naar het overzicht
ooglaseren

welke vergoeding ooglaseren bieden wij?

Goed zicht is belangrijk. Dagelijks heb je je ogen hard nodig; op het werk, tijdens het sporten of bij het kijken van een film of serie. Bij minder scherp zicht wordt dit alles een stuk lastiger. Je krijgt last van hoofdpijn of raakt snel vermoeid. Steeds vaker kiezen mensen ervoor hun ogen te laten laseren. Deze eenmalige ingreep zorgt ervoor dat je zonder hulpmiddelen weer scherp ziet. Alleen als er sprake is van medische noodzaak, heb je via de basisverzekering recht op een ooglaseren vergoeding. Een vergoeding is pas mogelijk nadat HEMA Zorgverzekering vooraf toestemming heeft gegeven voor de ingreep. Voor de ooglaserbehandeling kun je terecht in een een gespecialiseerde kliniek of een ziekenhuis waar deze ingreep wordt uitgevoerd.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

HEMA Zorgverzekering toetst de aanvraag aan de hand van wettelijk vastgestelde regels om te bepalen of je in aanmerking komt voor een vergoeding via de basiszorgverzekering. Vaak kiezen mensen voor een ooglaserbehandeling omdat zij het dragen van lenzen of een bril niet prettig, praktisch of mooi vinden. In de ogen van de zorgverzekeraar is in deze gevallen geen sprake van een medische noodzaak, waardoor de behandeling niet vergoed wordt vanuit de zorgverzekering. Voor een zogeheten cosmetische ingreep wordt dus geen ooglaseren vergoeding uitgekeerd.

Via de Zorgvinder vind je snel en eenvoudig een aanbieder bij jou in de buurt. Zo ben je verzekerd van de beste zorg en een ooglaseren vergoeding op maat. Voor deze behandeling geldt het eigen risico. Ga je naar een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan vergoeden we 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar