Naar het overzicht
ooglidcorrectie

welke vergoeding ooglidcorrectie bieden wij?

Verslapte of verlamde oogleden kunnen voor vermoeide ogen en een beperking van je gezichtsveld zorgen. Hangende oogleden worden onder meer veroorzaakt door verzwakte oogzenuwen, oogspieren of oogpezen. Ook overtollige huid als gevolg van veroudering, verslapping of vetophoping kan problemen met zich meebrengen. In bepaalde gevallen heb je vanuit de basisverzekering recht op een ooglidcorrectie vergoeding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Je hebt recht op een vergoeding van een bovenooglidcorrectie wanneer de verlamming of verslapping een aangeboren afwijking is of het gevolg van een chronische aandoening die bij de geboorte aanwezig is. Ook bij een ernstige beperking van het gezichtsveld door verlamde of verslapte oogleden kom je in aanmerking voor een ooglidcorrectie vergoeding. Vanuit de basisverzekering wordt de ingreep in deze gevallen vergoed. Voor het corrigeren van je oogleden is het eigen risico van kracht.

Voor een correctie van je oogleden heb je een doorverwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Nadat je van HEMA Zorgverzekering toestemming hebt gekregen, kun je voor deze ingreep terecht in een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum. We hebben met ziekenhuizen en diverse behandelcentra een contract afgesloten. Laat je je behandelen bij een gecontracteerde zorgaanbieder, dan heb je recht op een ooglidcorrectie vergoeding. Gebruik de Zorgvinder om een geschikte zorgaanbieder bij jou in de buurt te vinden. Een behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder vergoeden we tot 75% procent van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven.

Het corrigeren van oogleden is één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. In tegenstelling tot een vergoeding van een bovenooglidcorrectie, ontvang je in het geval van onderooglidcorrectie geen vergoeding. Een hangend onderooglid brengt namelijk geen medische klachten met zich mee en wordt niet gezien als een noodzakelijke behandeling. We keren hier geen vergoeding ooglidcorrectie voor uit. Wil je precies weten wat wel en niet vergoed wordt en welke voorwaarden van kracht zijn? Neem dan een kijkje in onze duidelijke verzekeringsvoorwaarden.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar