Naar het overzicht
orthodontie wachttijd

welke vergoeding orthodontie wachttijd bieden wij?

orthodontie vergoeding: succes verzekerd Wat is er nu mooier dan rechte tanden? Heeft je kind last van een onregelmatig gevormd gebit, dan kun je daar met orthodontie iets aan laten doen. Met behulp van een beugel worden de tanden keurig op een rij gezet, voor een nog mooiere glimlach. We vertellen je graag alles over onze stralende orthodontie vergoeding voor kinderen tot 18 jaar.

geen dekking

 • aanvullend 1

geen dekking


 • aanvullend 2

geen dekking


 • aanvullend 3

1.500.- voor de gehele verzekeringsduur. Hierbij geldt een wachttijd van een jaar

 • eigen risico

  nee

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Bij HEMA Zorgverzekering ontvang je alleen in uitzonderlijke gevallen een vergoeding voor orthodontie vanuit de basisverzekering. Is er sprake van een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van het tand-kaak-stelsel, dan is er recht op orthodontische hulp.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan krijg je een orthodontie vergoeding tot een maximumbedrag. Dit bedrag (1.500.-) is geldig voor de hele verzekeringsduur en is van toepassing wanneer je een Aanvullend 3-verzekering hebt. Voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit houdt in dat je tijdens de wachttijd premie betaalt, maar nog geen vergoeding ontvangt voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van Aanvullend 3. Wanneer je deze aanvullende dekking in het gehele afgelopen jaar al had, vervalt de wachttijd.

Voor orthodontie geldt geen eigen risico bij een aanvullende verzekering en je kunt terecht bij elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus. De orthodontie vergoeding van HEMA Zorgverzekering geldt alleen voor zorgaanbieders in Nederland of de grensstreek (tot 15 kilometer van de Nederlandse grens). Natuurlijk kun je je bij ons ook voor andere tandheelkundige hulp verzekeren via een tandartsverzekering.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar