Naar het overzicht
pepmasker

welke vergoeding pepmasker bieden wij?

Slijm in de longen gaat gepaard met veel ongemak. Benauwdheid, hoesten, een gevoelige keel en kortademigheid zijn veelvoorkomende, vervelende gevolgen van (taai)slijm. In het geval van een chronische ademhalingsaandoening, biedt een PEP-masker, een flutter of een mini-PEP, de nodige verlichting. Het masker helpt bij het verbeteren van de luchtdoorstroming in de longen en zorgt ervoor dat de slijm in de longen beter kan worden opgehoest. Voor het gebruik van deze apparatuur is in de basisverzekering een vergoeding opgenomen.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

PEP is de afkorting van positive expiratory pressure (positieve uitademingsdruk). Het PEP-masker bestaat uit een ademmasker, een driewegstuk en een weerstand en wordt over de mond en neus geplaatst. Het inademen gaat via een opening van het masker, je ademt uit via een andere, kleinere opening. Hierdoor ontstaat bij het uitademen een weerstand, waardoor meer lucht in de longen blijft. Hierdoor kan de lucht beter achter het slijm komen. Dit zorgt ervoor dat de luchtwegen langer openblijven en benauwdheid afneemt.

Vanuit onze basisverzekering wordt een PEP-masker, flutter of mini-PEP volledig vergoed, mits je hiervoor naar een gecontracteerde leverancier gaat. Via de Zorgvinder vind je snel en makkelijk een overzicht van leveranciers waar wij een zorgcontract mee hebben gesloten. Zoek hierbij op ‘positieve uitademingsapparatuur’. De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Bezoek je een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan vergoeden we 75 procent van de rekening tot maximaal 75 procent van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Voor de aanschaf van een PEP-masker is het eigen risico van kracht.

Met de toelichting van je behandelend medisch specialist, kun je rechtstreeks naar een leverancier waarmee HEMA Zorgverzekering een zorgovereenkomst heeft gesloten. Je hebt vooraf geen toestemming van ons nodig. Ga je voor een PEP-masker naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je van tevoren wel toestemming van ons nodig. Stuur bij je aanvraag voor toestemming een toelichting mee van je behandelend specialist. Ook ontvangen we graag de offerte van de leverancier. Raadpleeg altijd de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet vergoed wordt en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar