Naar het overzicht
podotherapie

welke vergoeding podotherapie bieden wij?

Wat is vergoeding podotherapie en wat doet een podotherapeut? Om goed te kunnen lopen en bewegen, zijn gezonde voeten belangrijk. Een podotherapeut behandelt alle voorkomende klachten aan voeten, tenen en nagels en klachten elders in het lichaam die ontstaan vanuit een afwijkende voetstand, teenstand of looppatroon. In een aantal gevallen wordt deze zorg vanuit de basisverzekering vergoed. Heb je zorg nodig aan je voeten om beter te kunnen lopen en bewegen? Dan vergoedt HEMA zorgverzekering deze zorg als er sprake is van 100% diabets mellitus en de huisarts je doorverwijst. Heb je diabetes mellitus en daardoor een verhoogd risico op voetproblemen, dan kom je in aanmerking voor een vergoeding uit de Basisverzekering. Deze vergoeding in de aanvullende verzekering bestaat uit een maximaal bedrag voor pedicure, podologie, podotherapie en steunzolen samen.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding bij een aandoening of behandeling met verhoogd risico op voetulcera, via ketenzorg of podotherapeuter, er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

70% vergoeding van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven, via ketenzorg of podotherapeuter, er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

aanvullend 1

100.- per kalenderjaar


aanvullend 2

150.- per kalenderjaar


aanvullend 3

150.- per kalenderjaar

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De podotherapie vergoeding in de aanvullende verzekering bestaat uit een maximaal bedrag voor pedicure, podologie, podotherapie en steunzolen samen. Alle behandelingen en hulpmiddelen worden opgeteld tot het maximumbedrag bereikt is. Je kunt aanspraak maken op een vergoeding van podotherapie wanneer HEMA Zorgverzekering een contract heeft met de leverancier of zorgaanbieder. Met behulp van de Zorgvinder vind je de gecontracteerde partijen waarmee wij werken. Kies je voor een niet-gecontracteerde aanbieder? Dan vergoeden we 75% van de rekening tot maximaal 75% van gemiddelde gecontracteerde tarieven.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding podotherapie vanuit de basisverzekering heb je een verwijzing van je huisarts of medisch specialist nodig. Dit geldt niet voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Wil je meer weten over de vergoedingen van HEMA Zorgverzekering vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen? Bekijk dan het vergoedingenoverzicht. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

Bij vergoeding uit de aanvullende verzekering geldt een gezamenlijk maximaal bedrag voor de vergoedingen podologie, podotherapie en orthopedische steunzolen.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar