Naar het overzicht
rollator

welke vergoeding rollator bieden wij?

Op latere leeftijd kun je slecht ter been raken. Om toch van je vrijheid te kunnen genieten, is de rollator ontwikkeld. Het loophulpmiddel is verkrijgbaar in alle soorten en maten, waardoor voor iedereen een geschikt exemplaar te vinden is. In specifieke gevalleen ontvang je vanuit de basiszorgverzekering een rollator vergoeding. In het Verzekeringsreglement lees je wanneer je in aanmerking komt.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Kom je in aanmerking en huur je een rollator bij een door HEMA Zorgverzekering gecontracteerde leverancier? Dan ontvang je een rollator vergoeding voor de bruikleen van het hulpmiddel. Voor de huur van een loophulpmiddel geldt geen eigen risico. Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier, dan vergoeden we maximaal 75% van het maandtarief dat we gemiddeld voor dit hulpmiddel hebben gecontracteerd. De huur van een rollator tijdens vakantie, op een logeeradres of bij bezoekjes of uitstapjes dien je zelf te betalen. Je ontvangt geen vergoeding voor de rollator.

Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan heb je vooraf toestemming van HEMA Zorgverzekering nodig. We vragen je dan om een toelichting van de behandelend arts. Hierin staat vermeld hoe lang je het hulpmiddel nodig hebt en is de offerte van de leverancier opgenomen. Voor het huren van een hulpmiddel bij een gecontracteerde leverancier heb je vooraf geen toestemming van ons nodig. Met de toelichting van je huisarts of medisch specialist kun je de leverancier rechtstreeks benaderen en ontvang je een rollator vergoeding via je zorgverzekering. Check ook het verzekeringsreglement. De leveranciers waar HEMA Zorgverzekering een contract mee heeft afgesloten vind je via de Zorgvinder. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar