Naar het overzicht
shockwavetherapie

welke vergoeding shockwavetherapie bieden wij?

Chronische pijn in het bewegingsapparaat kan veroorzaakt worden door pezen. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld hielspoor, een tennisarm of een golfelleboog. Voor deze klachten bestaan verschillende behandelmethoden. Zo kun je naar een fysiotherapeut gaan of kiezen voor shockwave-therapie. In de HEMA Zorgverzekering is geen shockwave therapie vergoeding opgenomen. Fysiotherapie, oefentherapie en bekkenfysiotherapie wordt door HEMA Zorgverzekering vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen en in uitzonderlijke gevallen vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld bij bepaalde chronische aandoeningen. De Zorgadviseur kan je hierover meer vertellen.

geen dekking

geen dekkiing

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Shockwave-therapie is een techniek waarbij de pijnlijke zones met schokgolven behandeld worden. Door deze geluidsgolven worden de stofwisseling en bloedcirculatie van het pijnlijke gebied verbeterd. Het lichaam wordt gestimuleerd aan het herstel te werken. Het is de bedoeling dat de pijn afneemt door het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te wakkeren. Het effect van shockwave-therapie is sterk afhankelijk van de persoon. Daarom heb je via HEMA Zorgverzekering geen recht op shockwave therapie vergoeding.

Voor wie last heeft van lichamelijke klachten of herstellende is van een operatie of ongeluk, biedt een fysiotherapeut vaak uitkomst. In het geval van sommige chronische aandoeningen heb je vanuit de basisverzekering recht op een vergoeding van de behandelingen. Ben je jonger dan 18 jaar en is er sprake van een chronische indicatie? Dan worden die behandelingen volledig vergoed. Vanaf 18 jaar gaat de vergoeding na de 21ste behandeling in, mits er sprake is van een chronische indicatie. Check ook altijd de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn

Doordat shockwave-therapie net als diverse andere behandelingen niet gezien wordt als fysio- of oefentherapie, kom je niet in aanmerking voor een shockwave therapie vergoeding. Wil je zeker weten of een behandeling wel of niet vergoed wordt? Neem dan contact op met onze Zorgadviseur. Denk je fysio- of oefentherapiebehandelingen nodig te hebben? Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat een aantal behandelingen wordt vergoed.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar