Naar het overzicht
snurkbeugel

welke vergoeding snurkbeugel bieden wij?

Een goede nachtrust is belangrijk. Slaapapneu of overmatig snurken kan voor onrustige en gebroken nachten zorgen. Het dragen van een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), ook wel een snurkbeugel genoemd, biedt in dat geval de nodige verlichting. Door de beugel ’s nachts te dragen, slaap je comfortabel en rust je beter uit. Wordt door een specialist slaapapneu bij je geconstateerd? Dan heb je vanuit de basisverzekering recht op een snurkbeugel vergoeding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Een snurkbeugel bestaat uit twee kunststof plaatjes, die voor het slapen gaan over de tanden en kiezen in de boven- en onderkaak worden geplaatst. De onderkaak wordt door toedoen van de beugel iets naar voren geschoven, waardoor de luchtpijp verder geopend wordt. Hiermee wordt blokkade door de zachte delen van de keel voorkomen. Het snurken komt hierdoor niet meer voor, ook de ademstops bij slaapapneu verdwijnen. Een specialist bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je in aanmerking komt voor een snurkbeugel vergoeding.

De leverancier bepaalt aan de hand van wettelijke criteria of je voor een snurkbeugel vergoeding in aanmerking komt. Ga je naar een gecontracteerde leverancier, dan kan je met de toelichting van de behandelend medisch specialist uit een slaapcentrum, in samenspraak met de orthodontist, tandarts of kaakchirurg, rechtstreeks naar de leverancier gaan. De MRA wordt dan ten laste van de basisverzekering vergoed. Ben je 18 of ouder, dan geldt het eigen risico.

Ga je naar een leverancier die niet door ons is gecontracteerd, dan heb je vooraf toestemming van ons nodig om aanspraak te kunnen maken op een snurkbeugel vergoeding. Hiervoor vragen wij een toelichting van de longarts en/of een KNO-arts uit een slaapcentrum, in samenspraak met de orthodontist, tandarts of kaakchirurg. Bovendien willen we de offerte van de leverancier hebben. Bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder vergoeden we maximaal een bedrag van 525.-. Dit bedrag is inclusief alle behandelkosten zoals onderzoek, aanmeting en controle/nazorg samen. Via de Zorgvinder vind je eenvoudig een leverancier bij jou in de buurt. Bekijk vooraf ook altijd het verzekeringsreglement.

Een beugel wordt op maat gemaakt. Na twee of drie weken vindt een eerste controle moment plaats. Dan wordt besproken of de behandeling werkt en of er klachten zijn. De beugel kan eenvoudig meegenomen worden en beschermt bovendien tanden en kiezen bij tandenknarsen. Wil je meer weten over voorwaarden voor de snurkbeugel vergoeding van HEMA Zorgverzekering? In onze verzekeringsvoorwaarden lees je precies wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar