Naar het overzicht
stoppen met roken

welke vergoeding stoppen met roken bieden wij?

Wil je stoppen met roken? Met de juiste begeleiding is de kans van slagen een stuk groter. Daarom biedt HEMA Zorgverzekering vanuit de basisverzekering een stoppen met roken vergoeding. Eén keer per kalenderjaar wordt deelname aan een stoppen-met-roken-programma vergoed. De dekking betreft in dit geval een interventie gericht op gedragsverandering, soms met ondersteuning van geneesmiddelen.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

70% vergoeding van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Kies je voor een zogeheten ‘gedragsmatige begeleiding bij het stoppen met roken’, dan kun je bij je huisarts terecht. Je kunt ook kiezen uit door ons gecontracteerde zorgaanbieders. Deze vind je eenvoudig met behulp van de Zorgvinder. Je kunt je hier zonder verwijzing van de huisarts melden. Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder, dan moet deze een registratie in het ‘Kwaliteitsregister stoppen met roken’ hebben om in aanmerking te komen voor stoppen met roken vergoeding. Of de geleverde zorg moet voldoen aan de CBO-richtlijn ‘Behandeling bij tabaksverslaving’ of de zorgmodule ‘Stoppen met roken’. Bij een aanbieder waarmee wij geen contract hebben gesloten, vergoeden we 70% van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven.

Per kalenderjaar heb je eenmaal recht op een stoppen met roken vergoeding als je deelneemt aan een stoppen-met-roken-programma dat is gericht op gedragsverandering. Tijdens deze interventie, in een groep of individueel, kunnen effectief bewezen geneesmiddelen ingezet worden. Krijg je tijdens de gedragsmatige begeleiding deze medicatie voorgeschreven, bijvoorbeeld in de vorm van nicotinevervangers of geneesmiddelen, dan worden deze ook vergoed. Voor de aflevering van deze medicijnen heeft HEMA Zorgverzekering een contract gesloten met ApotheekZorg, de Thuisapotheek en de Nationale Apotheek. Nicotinevervangers of geneesmiddelen worden alleen vergoed wanneer zij onderdeel zijn van een stoppen-met-roken-programma. Een aparte vergoeding vindt niet plaats. Er geldt geen eigen risico voor de gedragsmatige begeleiding van een gezondheidsprogramma 'Stoppen met Roken'. Koop je medicijnen van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder? Dan valt de vergoeding van medicatie wel onder het eigen risico. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar