Naar het overzicht
vasectomie

welke vergoeding vasectomie bieden wij?

Vasectomie vergoeding: sterilisatie van de man Als je geen kinderen meer wilt krijgen, kun je nadenken over sterilisatie. Een sterilisatie of vasectomie is een relatief eenvoudige ingreep, waardoor een man definitief onvruchtbaar wordt. Doordat zaadcellen de eicel van de vrouw niet langer meer bereiken, wordt zwangerschap voorkomen. HEMA Zorgverzekering biedt een vasectomie vergoeding via een aanvullende verzekering.

geen dekking

 • aanvullend 1

geen dekking


 • aanvullend 2

geen dekking


 • aanvullend 3

maximale vergoeding 300.- er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

 • eigen risico

  nee

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Bij sterilisatie worden de zaadleiders van een man onderbroken en afgesloten met een draadje. De zaadlozing lijkt na de ingreep volkomen normaal, het sperma bevat alleen geen zaadcellen meer. Sterilisatie wordt beschouwd als een definitieve vorm van anticonceptie. Weet je zeker dat je geen kinderen meer wilt? Dan heb je via een aanvullende verzekering, Aanvullend 3, recht op een vasectomie vergoeding van 300.-. Hersteloperaties vallen niet onder de vergoeding vasectomie.

Voor een vasectomie vergoeding heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Je hebt recht op een vergoeding vasectomie als de sterilisatie wordt uitgevoerd door een medisch specialist. In sommige gevallen kan je huisarts deze ingreep verrichten. Vraag van tevoren wel of je huisarts bevoegd is om deze behandeling uit te voeren.

Zijn jij en je partner op dit moment niet van plan om zwanger te worden, maar willen jullie in de toekomst wel kinderen? Dan kun je kiezen voor anticonceptie om een mogelijke zwangerschap te voorkomen. Hiervoor biedt HEMA Zorgverzekering - naast de vasectomie vergoeding - een anticonceptievergoeding. Raadpleeg ook altijd onze verzekeringsvoorwaarden, zodat je goed weet wat je vergoed krijgt.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar