Naar het overzicht
verbandkleding

welke vergoeding verbandkleding bieden wij?

Chronische huidaandoeningen veroorzaken vervelende klachten. Voor het voorkomen en beperken van nieuwe huidinfecties en huidontstekingen en het beschermen van de kwetsbare, overgevoelige huid kun je verbandkleding dragen. Deze kleding is gemaakt van speciaal ontwikkeld materiaal en helpt bij het kalmeren van de huid om overlast door huidklachten te verminderen. In bepaalde gevallen ontvang je vanuit de basisverzekering een vergoeding voor deze kleding.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

geen dekking

  • eigen risico

    ja

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Ernstige huidaandoeningen bezorgen je dagelijks een vervelend gevoel. Hebben de reeds ingezette behandelmethoden onvoldoende effect? Dan kan een medisch specialist overwegen speciale kleding in te zetten in de behandeling van chronische huidklachten. Verbandkleding beschermt de huid tegen prikkels die de huidklachten verergeren en voorkomt dat schadelijke bacteriën de huid binnendringen. Het dragen van de speciale kleding helpt de overgevoelige huid herstellen en vermindert overlast en klachten, tegelijkertijd is de kleding vocht- en luchtdoorlatend, waardoor transpireren tegen wordt gegaan. De kleding is verkrijgbaar in verschillende maten, ook is er speciale kinderverbandkleding.

Verbandmiddelen worden alleen vergoed vanuit de basisverzekering in het geval van een ernstige aandoening, waarbij een langdurige behandeling noodzakelijk is. Voor de aanschaf van verbandkleding heb je vooraf toestemming van ons nodig. Je kunt de kleding aanvragen door de behandelend dermatoloog, kinderarts of verpleegkundig specialist het aanvraagformulier verbandmiddelen in te laten vullen. Dit formulier stuur je, samen met een omschrijving van het merk, type en productnummer, naar ons op. In de Regeling zorgverzekering vind je meer informatie over de vergoedingsvoorwaarden en in welke gevallen je hiervoor in aanmerking komt. Heb je vragen? Neem dan contact op met de Zorgadviseur.

Voor verbandkleding kun je terecht bij een medische speciaalzaak. HEMA werkt samen met verschillende gecontracteerde zorgleveranciers, waarmee een zorgovereenkomst is gesloten. Deze vind je eenvoudig via de Zorgvinder. Heb je toestemming gekregen en ga je voor de aanschaf van deze kleding naar één van deze leveranciers? Dan ontvang je een vergoeding. Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgleverancier? Dan vergoeden we maximaal 75 procent van de rekening tot maximaal 75 procent van gemiddelde gecontracteerde tarieven. Ook vragen we je de offerte van de leverancier waar je de kleding wilt kopen naar ons toe te sturen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar