Naar het overzicht
vernevelaar

welke vergoeding vernevelaar bieden wij?

Als je vaak last hebt van benauwdheid of moeite hebt met het innemen van medicijnen, kan vernevelen voor de nodige verlichting zorgen. Een vernevelaar helpt je in bepaalde gevallen vrijer te ademen. Een vernevelaar zet een medicijnoplossing om in nevel, die je via een mondstuk of neus-mondmasker inademt. Het vernevelde medicijn komt zo snel en in de juiste hoeveelheid in de luchtwegen terecht. De basisverzekering vergoedt bruikleen van een vernevelaar volledig wanneer je naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat.

gecontracteerde zorgaanbieder:

100% vergoeding


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

75% vergoeding van de rekening tot maximaal 75% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

geen dekking

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Voor jonge kinderen met astma, mensen met ernstige ademhalingsproblemen, taaislijmziekte en chronische bronchitis kan vernevelen een uitkomst zijn. Het vernevelde medicijn kan eenvoudig ingeademd of toegediend worden door het mondstuk tegen de mond te houden. De vernevelaar zorgt ervoor dat het medicijn direct in de luchtwegen terechtkomt, wat voor verlichting zorgt bij hevige benauwdheid. Ook mensen die problemen hebben met het slikken van medicijnen, zoals pillen of medicatie in vloeibare vorm, hebben baat bij vernevelen.

Wie hulp wil bij vrijer ademen door middel van vernevelen, kan hiervoor een aanvraag doen bij de behandelend medisch specialist. De toelichting van de arts is noodzakelijk voor het aanvragen van een vernevelaar. Ga je met de toelichting naar een niet-gecontracteerde leverancier van HEMA? Dan heb je vooraf toestemming nodig voor een vernevelaar vergoeding. We vragen je in dat geval om een toelichting van je arts en een offerte van de leverancier. Na toestemming vergoeden we 75 procent van de rekening tot maximaal 75 procent van de gemiddelde gecontracteerde tarieven.

Krijg je het hulpmiddel in bruikleen via een gecontracteerde leverancier, dan wordt dit in z’n geheel vergoed via de basisverzekering. Gebruik de Zorgvinder om eenvoudig een overzicht van alle leveranciers te vinden waarbij je met je HEMA-zorgverzekering terecht kunt. Aan de hand van wettelijke criteria bepaalt de leverancier of je in aanmerking komt voor de vergoeding van een vernevelaar. Het eigen risico is niet van toepassing op hulpmiddelen in bruikleen, zoals een vernevelaar. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar