Naar het overzicht
wortelkanaalbehandeling

welke vergoeding wortelkanaalbehandeling bieden wij?

Een ontsteking in het zenuwweefsel van een tand of kies is een pijnlijke ervaring. In het geval van een acute ontsteking heb je vooral een hevige of vaak kloppende pijn. De ontstoken zenuw wordt met behulp van een wortelkanaalbehandeling behandeld. Tandheelkundige zorg voor kinderen (tot 18 jaar) wordt, met uitzondering van orthodontie, vergoedt via de basisverzekering. Ben je 18 jaar of ouder? Via de tandartsverzekering van HEMA Zorgverzekering ontvang je een wortelkanaalbehandeling vergoeding tot een maximaal bedrag.

dekking

er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

dekking

tandarts 1

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 250.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 2

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 500.-)

geen vergoeding voor orthodontie


tandarts 3

controles 100%

overige behandelingen 75% (samen tot 750.-)

geen vergoeding voor orthodontie

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

De meest voorkomende oorzaken van aantasting of afsterven van het zenuwweefsel zijn gebarsten tanden, diepe gaatjes of beschadiging van de tand of kies. Bij een wortelkanaalbehandeling worden de ontstoken kanaaltjes in de tand- of kieswortel schoongemaakt en gevuld. Na deze behandeling kan een nieuwe vulling gemaakt worden. Binnen de wortelkanaalbehandeling vergoeding vallen ook eventuele techniekkosten die gemaakt worden. Denk hierbij aan het gebruik van een verdoving voor een zo pijnloos mogelijke behandeling. Deze kosten worden vergoed tot het maximumbedrag dat op jouw tandverzekeringspakket van toepassing is.

Tandheelkundige zorg wordt via de door jou gekozen tandartsverzekering per kalenderjaar vergoed tot een maximumbedrag. Dit betekent dat de bedragen van alle tandheelkundige behandelingen die je hebt gehad in één kalenderjaar bij elkaar worden opgeteld. Alle tandheelkundige behandelingen die het maximumbedrag van je tandverzekering overschrijden, zijn voor eigen rekening. De maximumvergoeding is afhankelijk van de dekking die je hebt afgesloten. De verschillende verzekeringen voor tandheelkundige zorg van HEMA Zorgverzekering bieden dekkingen tot 250.-, 500.- en 750.-. Voor een wortelkanaalbehandeling vergoeding kun je terecht bij elke tandarts, orthodontist, mondhygiënist of tandprotheticus in Nederland. Tandheelkundige zorg voor kinderen (tot 18 jaar) wordt, met uitzondering van orthodontie vergoedt via de basisverzekering.

Voor een wortelkanaalbehandeling vergoeding geldt geen eigen risico omdat deze behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De rekening die je ontvangt van je zorgaanbieder declareer je eenvoudig online via ‘Mijn Zorgoverzicht’. Zeker in het geval van grotere behandelingen is het verstandig vooraf een begroting op te vragen. Zo weet je precies welke vergoeding wortelkanaalbehandeling je ontvangt en welke kosten je zelf moet betalen. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar