budget citytrips

Ben je toe aan een break, maar denkt jouw bankrekening hier anders over? Een voordelig weekendje weg hoeft niet heel duur te zijn. Een budget citytrip is met deze tips zo geregeld. Dus plan alvast een weekendje naar een fijn plekje in Europa. Veel plezier met alle voorbereidingen!

Kies de juiste bestemming

Je kunt een stedentrip zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Dat begint bij het uitkiezen van de juiste bestemming. Binnen Europa blijven is slim, omdat een vliegticket bij één van de bekende prijsvechters vaak de goedkoopste optie is. En voor een korte vlucht wil je best wat minder comfortabel reizen dan business class, toch? Ook is de ene stad de andere niet, qua prijzen. Hieronder vind je een aantal van de goedkoopste Europese steden van het moment. Wellicht niet allemaal bovenaan je verlanglijst, maar juist daarom zo interessant. Je kunt er echt op avontuur, de meeste steden zijn nog niet te erg overspoeld door toeristen en je ontdekt er vaak hippe, ‘upcoming’ wijken en lekker eten. Laat je verrassen!

Goedkope Europese steden voor een voordelig weekendje weg:

  1. Belgrado
  2. Riga
  3. Athene
  4. Porto
  5. Vilnius

Plan slim

Last minute een pakketreis boeken is natuurlijk altijd voordeliger, maar plan jij je reis en accommodatie liever los, dan is het slim om je vlucht ver van te voren te boeken en je hotel of appartement juist op het laatste moment. Prijzen voor vliegtickets verschillen enorm per seizoen en hoe verder je vooruit boekt, hoe goedkoper ze nog zijn. En met een kleine rolkoffer kun je ook alleen met handbagage reizen. Wat je accommodatie betreft kun je best wat later boeken als je een last minute prijs zoekt. Kijk wel even of er in de stad van bestemming niet een groot evenement aan de gang is, dan vis je qua slaapplek misschien achter het net.

Logeer anders

De één wil perse een luxe hotel, voor de ander is gewoon een bed genoeg. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Opties genoeg. Van hotel tot een kamer bij een particulier en van een hostel tot een camping net buiten de stad. De regel is: hoe dichter in het centrum, hoe duurder het wordt. Kijk daarom eens of je wat buiten het centrum of buiten de stad kunt vinden en of je makkelijk met het openbaar vervoer in het centrum komt. Je ontdekt misschien wel een superleuke wijk en je kunt ook lekker rustig slapen na een dag in de drukte! En, nog een tip: als een hotel te duur is, overweeg dan eens een Airbnb. In bijna elk stad kun je wel slaapkamers of privé appartementen vinden voor een schappelijke prijs.

Tips tijdens jouw budget citytrip

In de meeste grote steden kun je vrijwel dagelijks deelnemen aan een gratis stadstour. Een leuke en voordelige manier om een stad te leren kennen. Bepaal van te voren ook hoe je je in een stad wilt verplaatsen. Wil je met het openbaar vervoer of huur je liever een fiets? Vaak kun je een voordelige ‘City Card’ kopen voor korting op openbaar vervoer en eventueel een stadfiets. En met zo’n kaart krijg je vaak ook nog leuke kortingen op musea. Alle kleine beetjes helpen en maken van jouw trip een echte, onvergetelijke budget citytrip!

Gratis musea

Over musea gesproken: wist je dat sommige steden op bepaalde dagen in de week gratis toegang verlenen? Zo kun je in Porto altijd gratis terecht bij het Centro Portugues de Fotografia of -elke eerste zondag van de maand tussen 10-13 uur Serralves Museum; het museum van moderne kunst in de stad. En wie in Athene de Akropolis voor niets wil bezoeken heeft ook geluk: elk laatste weekend van september en elke eerste zondag van 1 november tot 31 maart kan dat namelijk. Zo bespaar je toch mooi wat geld!

Alles voor jouw weekendje weg

HEMA heeft alles wat je nodig hebt voor een voordelig weekendje weg: van kofferlabel tot miniatuur cosmetica en van wandelsokken tot zonnebril. En om het voordelig te houden, krijg je met jouw HEMA Zorgverzekering standaard 10% extra gelukskorting op het hele assortiment reisaccessoires. En ook al ga je maar een weekendje weg: vergeet je HEMA Reisverzekering niet.