Een ontspannen dagje weg

Een week op persoonlijke zoektocht of een dagje voor het vinden van innerlijke rust en balans? Daarvoor hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld af te reizen. Ook in eigen land zijn er genoeg mogelijkheden om in slechts één dagje weg jezelf weer terug te vinden.

Elk mens heeft rust nodig

Of het nu gaat om een middagdutje of een mindfulness retreat; om jezelf te blijven heb je rust nodig. Vooral als je alle activiteiten in onze overvolle agenda’s bekijkt is een lekker dagje weg niet eens zo’n gek idee. En nee, dat is geen verspilde tijd. Tijd voor jezelf is mega belangrijk blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Stress is namelijk een sluipmoordenaar van mentale en fysieke problemen. Van griep tot burn-out klachten. In Nederland kampt al een op de vijf mensen met dat laatste! Een goede reden dus om jezelf eens vaker een ontspannen dagje weg te gunnen.

Van stilte retreat tot yoga weekend

Uitrusten van geest, hoe doe je dat? Tijdens een mindfullness- of stilte retreat. Maar ook een dagje sauna doet wonderen. Wil je op dieper niveau een bepaalde bewustwording teweeg brengen, een soort spirituele ontdekkingstocht, dan zou je ook een ceremoniële zweethut kunnen proberen. Bijna elk weekend is er wel ergens in Nederland een sessie waarbij je, volgens een traditie die afstamt van de Indianen, in contact probeert te komen met de ultieme staat van bewustzijn. Laagdrempeliger tot rust komen kan natuurlijk ook. Trakteer jezelf eens op een yoga weekend. Een stap uit je comfortzone misschien maar een investering in jezelf! En nee, dat is absoluut niet egoïstisch.

Jezelf vinden tijdens dagje weg

Ben je moe, snel geïrriteerd, heb je nergens zin in of tijd voor? Het zijn allemaal signalen dat je tijd vrij moet maken voor jezelf. Gewoon even een dagje weg van alles. Wandelen op de Veluwe, relaxen tijdens een saunabezoek of een weekendje yoga aan zee; gegarandeerd ontspanning, genieten én alle tijd voor jezelf! In Domburg waan je je op vakantie in eigen land en staan de dagen geheel in het teken van jou. Van stilte meditatie tot actieve sessies, een all inclusive zoektocht naar jezelf.

Retreat in eigen huis

Voelt een yoga weekend of mindfulness retreat voor jou veel te zweverig? In je eigen huis kun je ook prima tot jezelf komen. Zo kun je gewoon vanuit je eigen huis yogalessen volgen. Maar je kunt de badkamer natuurlijk ook gewoon tot spa bombarderen met de vele beauty producten van HEMA zoals schuimende douchescrub en bijbpassende bodylotion. Vergeet naast jouw uiterlijke schoonheid ook voor innerlijke rust met HEMA geurstokjes en -kaarsen. Want de geur zorgt alleen al voor de helft van de ervaring. En wil je jouw ontspannen dagje thuis goed afsluiten: neem dan een gezonde salade met bijpassend wijntje bij je diner. Gewoon even lekker niets doen, genieten en tot rust komen. Het is je gegund!