goed beschermd genieten in de zon

de hele dag dansend in de zon op een festival, struinend langs eetkraampjes op een foodfestival of dobberend op een sloepje door de grachten van Amsterdam. Het is heerlijk genieten in de zon. Je wordt er zelfs een gelukkiger mens van! Smeer je alleen wel even goed in dan wordt het nagenieten namelijk ook een stuk leuker.

ontdek de zomer op jouw manier

de buitenlucht is fijn. Vooral wanneer je met het zonnetje op je gezicht even lekker wat extra vitamine D opsnuift voordat de mooie dagen in Nederland weer voorbij zijn. Binnen blijven is dan natuurlijk helemaal geen optie. Trek er daarom op uit als toerist in eigen land, ga een ontspannen dagje weg of ontdek nieuwe gerechten op een van de vele foodtruckfestivals. Doe gewoon lekker waar je gelukkig van wordt en denk af en toe eens na over zonnebrandcrème of de juiste kleding. Ook al is het alleen voor de napret.

meezingen op een zonnig festival

heb jij je lijst artiesten al paraat om van het ene naar het andere podium te lopen? Heel goed. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoals genoeg haringen voor je tent, maar ook een fles zonnebrand in je rugzak. Soms heb je namelijk helemaal niet door hoe snel het eigenlijk gaat: sta je net lekker met je ogen dicht mee te deinzen op de muziek van je favoriete artiest, voel je de zon prikken op je huid. En omdat je van het ene naar het andere optreden snelt om die lijst af te vinken, vergeet je je elke twee uur in te smeren. Mocht de zon zich nu helemaal niet laten zien en je festival in het water vallen: zing dan heel hard met alle muziek mee. Samen zingen maakt namelijk endorfine en oxytocine aan. Daar word je misschien nog wel gelukkiger van dan een beetje zon.

zonnen aan of op het water

wat is er nu fijner dan een mooie zomerse dag in, op of rondom het water door te brengen? Zwemmen is namelijk ook nog eens supergezond voor je. Wissel die heerlijke verfrissende duik in het diepe maar eens af met wat rust tijdens het zonnen en je geeft je lichaam een heerlijke boost op energiek en ontspannen vlak. Bovendien kunnen die witte benen en schouders net als jij wel wat extra gloed gebruiken, maar daarvoor hebben ze wel een goede waterresistente zonnebrandcrème nodig. Ondanks deze geweldige eigenschap is het advies toch om zowel voor als na het zwemmen te smeren. Is jouw oplossing het dragen van een t-shirtje om je schouders en borst te beschermen? Weet dan dat natte kleding een stuk minder uv-straling tegenhoudt dan droge kleding. Just saying.

zonwerende kleding

in de zomer dragen we natuurlijk liever geen zwarte kleding; daar wordt niemand vrolijk van. Alleen hoe lichter de kleur van jouw kleding (en hoe dunner de stof), hoe meer uv-straling je huid bereikt. Wil je dat nou voorkomen, dan is er ook uv-werende kleding op de markt die je tot factor 50 kan beschermen. Bij HEMA zijn bijvoorbeeld wel bepaalde zwemoutfits voor de kleinsten die deze eigenschappen bezitten.

genieten in de zon op het terras

de beste terrassen van Nederland liggen altijd binnen handbereik. Misschien heb je zelfs een favoriet waar je bij mooi weer dat fijne plekje hoopt te bemachtigen. Even een kopje koffie, een uitgebreide lunch of een diner in de avondzon: het heerlijke eten en fijn gezelschap zorgt er bijna altijd voor dat je de tijd uit het oog verliest. Heel goed. Wanneer je ontspant kun je stressvolle situaties beter aan, geef je jouw hoofd de ruimte om na te denken en slaap je een stuk beter. Lekker het terras op bij mooi weer is zo gek dus nog niet. Houd alleen wel even de zon in de gaten die dag. Haar kracht bepaalt hoe snel je die specifieke dag verbrandt. Mocht je denken dat uv-index 3 wel meevalt en je geen gevaar loopt; een huid die weinig zon gezien heeft, kan hiermee al in 35 minuten verbranden. Bij zonkracht 5 is dat zelfs al na 20 minuten. Dat is dus een stuk korter dan gaan zitten op het terras, de menukaart bekijken, je lunch doorgeven, wachten op je gerecht en ook daadwerkelijk lunchen. Gewoon die fles als geheugensteuntje op tafel. Of je smeert gewoon om de twee drankjes. Reden om langer te blijven zitten.

insmeer advies

wat je ook doet en waar je ook bent: op een zonnige dag kun je je het best goed insmeren. Zelfs als de zon even achter de wolken verdwenen is, loop je namelijk nog steeds kans om te verbranden. En met een pijnlijke rode huid is het toch echt een stuk minder genieten van alle leuke dingen die de zomer je biedt. Elke twee uur insmeren en bij voorkeur op het heetst van de dag tussen 12 en 15 zoveel mogelijk uit de zon blijven, is dan ook het advies. Maar ja, net op die momenten is het zo lekker om verkoeling te zoeken in het water of om even voor de lunch op het terras te gaan zitten.

korting op HEMA zonnebrand en zonnebeschermers

gelukkig vind je bij HEMA naast goede zonnebrand ook voldoende andere zonnebeschermers voor groot en klein om je nergens meer zorgen om te maken. Met jouw HEMA Zorgverzekering krijg je daar ook nog eens 10% extra gelukskorting op. Dat is alvast een heel goed begin. Nu nog even de factor en je outfit afstemmen op jouw activiteit en klaar is Kees.