gratis uitjes die voor een onvergetelijke dag zorgen

Je hoeft niet altijd de portemonnee te trekken voor een leuk dagje uit. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden om gratis uitjes in je regio te plannen. Hoe je dat precies doet leggen we je haarfijn uit.

leuke activiteiten zonder kosten

Er is zoveel leuks te doen in eigen land. Je hoeft je alleen een paar minuutjes verdiepen in de wereld van de gratis uitjes om ervan te kunnen profiteren. Als je eenmaal weet waar je terechtkunt voor inspiratie, rest alleen nog het maken van een keuze. Altijd lastig met een groot aanbod natuurlijk.

gratis festivals

Festivals zijn helemaal in. Elke gemeente organiseert dan ook het hele jaar door de leukste evenementen met muziek, entertainment en vermaak waar je gratis naar toe kunt. Van het jaarlijkse Zomercarnaval in Rotterdam tot het bekende Glow festival in Eindhoven. Hoe je erachter komt wat er te doen valt? Op de site van elke provincie vind je wel een categorie ‘evenementen’ en/of ‘festivals’. Als je in de zoekbalk hierbij het woord ‘gratis’ intikt, zie je alle komende activiteiten op de agenda staan.

stadswandelingen voor nop

Ben je wat actiever aangelegd, dan kun je eens overwegen om met je vrienden of familie een leuke stadswandeling te maken. Je bent actief bezig én komt veel te weten over de plek die je bezoekt. Bijna elke stad biedt wel een gratis stadstour aan. In veel gevallen kun je die vooraf downloaden op je telefoon, met de complete route en uitleg van alle bezienswaardigheden inbegrepen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij elk vvv-kantoor terecht. Dus trek die wandelsokken aan, vul je tas met lekkere snacks, neem een fles water mee en geniet van de natuur om je heen.

gratis museums

Niet iedereen heeft een paar tientjes over voor een museumbezoek of Museumjaarkaart. Een aantal Musea snapt dat en bieden daarom gratis tentoonstellingen aan. Want kunst zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Zo organiseert Museum de Fundatie in Zwolle verschillende exposities onder de noemer: FUNDATIEfusions. Stuk voor stuk gratis tentoonstellingen van hoog niveau die op openbare plekken gratis te bezoeken zijn. Kinderen met interesse in het menselijk lichaam kunnen in het AMC terecht. Hier laat het gratis Museum Vrolijk precies zien hoe we er van binnen uitzien. En mocht je liever iets technisch of planologisch bekijken, ga dan zeker even naar Futureland aan de maasvlakte: een compleet museum over de totstandkoming van Rotterdam harbour.

goedkoop dagje weg met kinderen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tientallen euro’s aan een attractiepark uit te geven. Mocht je wat krapper bij kas zitten, is het goed om te weten dat kinderen intens van simpele dingen genieten. Activiteiten die niet persé iets kosten. Voor een goedkoop dagje weg ga je bijvoorbeeld gewoon naar het bos om te klimmen, klauteren en jezelf lekker vies te maken. Als je de gratis speelbossen van Staatsbosbeheer in jouw regio bezoekt, is dat écht wel een feest. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de kinderboerderij in de buurt te bezoeken: koeien, varken, bokjes en geiten. Zulke gratis uitjes vindt ieder kind sowieso te gek.