samen genieten is dubbel genieten

Vrijwel elke ervaring wordt mooier zodra we deze kunnen delen met iemand. Uit onderzoek is gebleken dat een steile tocht door de bergen makkelijker zou zijn met een dierbare aan je zijde. Het denken aan een vriend alleen al zorgde ervoor dat de berg als minder steil werd beoordeeld! Het samen beleven van een moment verhoogt dus het plezier en maakt ons gelukkiger en gezonder.

geniet mét, en ván ouderen

Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Een onderzoek onder eenzame ouderen heeft uitgewezen dat het voor hen essentieel is om zoveel mogelijk sociale contacten te houden voor een goede levenskwaliteit. Middels organisaties als het Nationaal Ouderenfonds kun je je opgeven als vrijwilliger om met eenzame ouderen een leuk uitje te ondernemen. Zo kun je samen genieten en maak je verschil in elkaars leven.

op vakantie met een onbekende

We zijn vaak wat huiverig voor groepsreizen. Ze hebben geen hip imago en je moet geluk hebben een leuke groep te treffen. Toch is gebleken dat wanneer je activiteiten onderneemt met onbekenden, je deze intenser beleeft dan alleen. Alleen de aanwezigheid maakt al een werkelijk verschil in de beleving van het moment. In stilte samen genieten van een zonsondergang, klinkt zo gek nog niet.

samen op afstand

Als je vanwege omstandigheden ver verwijderd bent van je naasten - bijvoorbeeld door een verre reis,een buitenlandstudie of vanwege gezondheidsredenen - kun je nog steeds goed samen zijn. En dan hebben we het niet alleen maar over het inmiddels welbekende videobelletje. Met de app Houseparty kun je bijvoorbeeld op afstand samen leuke quizjes en andere spelletjes doen, en met de browser extensie Netflix Party kun je samen jullie favoriete films of series kijken. Maar zelfs een ouderwetse brief in een envelop versturen kan je een heel fijn gevoel van samen zijn geven. Je houdt toch maar even een papiertje vast die niet lang geleden door iemand waar jij van houdt is geschreven en op de post is gedaan.

met je kat samen genieten

Een ideaal gezelschap hoef je niet altijd in een mens te vinden. Dieren kunnen deze rol ook prima op zich nemen. In sommige gevallen misschien nog wel beter. Huisdieren geven op ieder moment van de dag onvoorwaardelijke liefde aan hun baasje. Ze zijn altijd even enthousiast en zorgen voor veel ontspanning. Trakteer je huisdier op een uitje en ga samen naar het park of speel een spelletje in de tuin. Zelfs van simpel aaien kun je al samen genieten. Voor het huisdier is het heerlijk ontspannend, bij jou nemen de stresshormonen af in je bloed door dit liefdevolle ritueel. Heb je geen tijd of ruimte voor een huisdier? Vraag eens rond of je bij iemand op het huisdier mag passen, fiets langs bij het plaatselijke dierenasiel voor ‘knuffelkwartier’ of breng een bezoekje aan de kinderboerderij om de hoek.