verlicht jezelf en travel light

het is één dag voor vertrek en je hebt geen idee hoe je al jouw kleding en reisaccessoires in je koffer gepropt krijgt. Herkenbaar? Dan is dit hét moment om dat roer om te gooien en nooit meer te stressen over het gewicht of de afmetingen van jouw bagage. Travel light. Dat wil zeggen; zonder gewicht, gesjouw en overbodige spullen. Het is best makkelijk.

kilo’s bagage

we sjouwen wat mee tijdens onze vakanties. Vooral beneden de rivieren met uitspringers van de Zeeuwen en Limburgers, zo bleek eerder uit onderzoek van Corendon. Misschien dan toch nét dat paar boeken thuislaten en overgaan op de e-reader: de noordelijke provincies reizen namelijk een kilo lichter. Met name in het najaar zijn de koffers een stuk zwaarder; logisch natuurlijk omdat het weer onbetrouwbaarder is qua temperaturen dan in het mooie voorjaar. Maar hebben we wel zoveel nodig wanneer we met onze voeten aan het zwembad liggen of met onze backpack door de jungle trekken?

essentiële reisspullen

bekijk de spullen die je mee wilt nemen eens goed. Heb je wel handdoeken nodig op locatie? Moet die klamboe wel mee en zijn 3 paar bikini’s of zwembroeken niet iets te overdreven? Op vakantie gaan met alleen de meest essentiële reisspullen is niet alleen een stuk minder gedoe, het maakt het leven ook een stuk aangenamer. Minder keuze, minder stress. Mocht je je dan nog zorgen maken over vlekken; in de meeste hotels is een wasservice aanwezig. En ook al slaap je in een jungle: met een beetje water uit een zuiver stroompje en een heel klein beetje wasmiddel heb je ook dat probleem snel opgelost.

travel light: reis zonder bagage

slaat de paniek je nu al toe? No worries. Reizen zonder bagage of in elk geval alleen met een kleine rugzak handbagage is heel bevrijdend: je sjouwt je niet te pletter aan koffers en hebt in elk geval schoon ondergoed en je dagelijkse toiletartikelen bij. De rest kun je op bijna alle vakantiebestemmingen kopen. Vooral tijdens een citytrip. Ander voordeel is dat bij bijna alle low budget vliegtuigmaatschappijen deze manier van reizen supervoordelig is. Kun je toch niet zonder al je verschillende outfits dat vakantiegevoel evenaren? Overweeg dan eens bagageservice: dan stuur je jouw koffer alvast vooruit, maar heb je er tijdens de reis in elk geval geen last van. Travel light, maar dan een beetje stiekem alsnog met heel veel bagage.

lichtgewicht reisspullen

een andere manier om toch jouw benodigde spulletjes mee te nemen, maar je rug niet te breken door het gewicht, is te kiezen voor lichtgewicht reisspullen en -accessoires. Zo is er speciale lichtgewicht reiskleding op de markt: van multifunctionele afritsbroeken die ook nog muggen buiten de broekspijp houden tot modieuze fashion van merken zoals Anatomie en Nau Clothing. Je kunt dus gewoon in stijl reizen. Qua accessoires hoef je ook niet de volledige flessen shampoo en bodylotion mee te nemen hoor. Koop gewoon een reissetje met kleine potjes en flesjes die je met je eigen favoriete verzorgingsproducten vult. Verkrijgbaar bij HEMA met 10% extra gelukskorting als je de HEMA Zorgverzekering hebt.

combineer met minimale kleding

met een flexibele garderobe kun je op vakantie eindeloos variëren waardoor bijna niemand door heeft dat je alweer hetzelfde jurkje draagt. Met een leuk vestje of als tuniek op een legging; kies een broek en jurk uit die onmisbaar zijn op jouw bestemming en probeer met enkele t-shirts, truitjes en vesten te combineren. Op deze manier vermijd je stapels kleding en reis je een stuk lichter. Ideaal!