verkoeling zoeken bij tropische temperaturen

temperaturen van ver boven de 30 graden. We krijgen er in Nederland steeds vaker mee te maken. Voor de een heerlijk, voor de ander echt té. Of je er nu van geniet of de hele dag het gevoel hebt dat je gaat flauwvallen; hou je lichaamstemperatuur in elk geval op peil en vind de verkoeling met deze tips.

tips bij warm weer

iedereen gaat anders met temperatuurswisselingen om. Sommige mensen vinden 23 graden al te warm en voor een ander kan het niet tropisch genoeg zijn. Hoe warm of koud jij het ook wilt hebben; probeer jezelf in elk geval aan de buitentemperatuur aan te passen. Jouw lichaam heeft namelijk een heel slimme, ingebouwde thermostaat die jouw temperatuur de hele dag rond de 37 graden houdt. Maar als het buiten heel warm is, wordt jouw lichaam ook warmer. Het moet dan heel hard werken om de extra warmte af te voeren. Dit zijn onze drie belangrijkste tips bij warm weer.

tip 1: hou je hoofd koel

neem om te beginnen een voorbeeld aan landen waar het altijd warm is, en pas je aan op het weer. Sta wat vroeger op, doe dan de dingen die moeten en neem de rest van de dag wat minder hooi op je vork. Natuurlijk kan dat niet altijd, maar een tandje minder moet kunnen. Je aanpassen aan de seizoenen is er vaak niet bij. Maar omdat we altijd maar druk zijn, is dit wel een goede oefening. Wie weet levert het je meer op dan alleen een afgekoeld hoofd.

tip 2: water, water en nog eens water

een open deur misschien, maar een van de belangrijkste tips bij warm weer is voldoende water drinken. Het liefst net iets meer dan normaal. Dat komt omdat je veel meer zweet wanneer het heel warm is. Via klotsende oksels of gutsende toestanden over je rug, verlies je namelijk ongemerkt best wat vocht. Signalen van uitdroging zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, duizeligheid, een vermoeid gevoel of jezelf gewoon niet zo lekker voelen. Wat extra water kan dit eenvoudigweg voorkomen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een goede vochtbalans én verkoeling voor je hele lichaam.

tip 3: laat maar waaien

heb je NU verkoeling nodig? Maak dan een handdoek nat, wrijf hem over je gezicht en leg hem in je nek. Ga daarna voor de ventilator zitten. Heerlijk nietwaar? Alsof je net een duik genomen hebt in het zwembad.

verkoeling zoeken bij HEMA

wordt zo warm dat je er niet lekker van wordt? Kom dan verkoeling zoeken in de winkel. Bij HEMA vind je alles van ventilatoren, zwembadjes, waterballonnen en ijsvormpjes (en echte ijsjes bij de kiosk) tot zomerdekbedden gemaakt van lekker koel Bamboe. En met de 10% extra gelukskorting die je bij je HEMA Zorgverzekering krijgt, hou je je uitgaven ook lekker cool.