caravanverzekering: wat is de aanvulling op je autoverzekering

Ga je met de caravan op vakantie dan is het wel fijn om te weten of je goed verzekerd bent. Zo valt de schade die je met jouw caravan toebrengt aan iemand anders, als deze aan de auto gekoppeld is, onder de WA-dekking van de autoverzekering. Een caravanverzekering dekt ook casco-schade aan jouw caravan.

Het is niet wettelijk verplicht om een caravanverzekering af te sluiten. De schade die je met jouw caravan (als deze aan de auto gekoppeld is) bij iemand anders aanbrengt valt onder de WA-dekking van de autoverzekering. Als je caravan niet gekoppeld is en je maakt schade bij iemand anders, dan valt dit meestal onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. In beide gevallen is alleen de schade aan die je bij iemand anders veroorzaakt gedekt. Als je schade hebt aan je caravan valt dit niet onder de dekking van je auto- of aansprakelijkheidsverzekering. In het geval van bijvoorbeeld storm of diefstal ben je dus niet verzekerd. De kosten van een schade aan je caravan kunnen hoog oplopen. Hiervoor kun je een caravanverzekering afsluiten.

Een caravanverzekering dekt onder andere de schade door brand, ontploffing, storm of diefstal. Ook wordt de schade vergoed die ontstaat doordat er iets kapot gaat aan de auto die de caravan trekt. Zo verandert jouw vakantie bij schade aan je caravan niet in een financiële nachtmerrie.

Voor nog wat extra zekerheid kun je vaak extra dekkingen afsluiten bij je caravanverzekering voor bijvoorbeeld hagelschade, inboedel, accessoires of een extra dekking voor je voortent of luifel.

Als je naar het buitenland gaat is het handig om de groene kaart van de caravan mee te nemen. In sommige landen (zoals Spanje, Duitsland en Polen) is dit zelfs verplicht. Met de groene kaart kun je in het buitenland aantonen dat de caravan verzekerd is voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Heb je een autoverzekering bij HEMA en ga je met de caravan op vakantie? Dan kun je de groene kaart voor de caravan printen en downloaden in jouw online polismap. Ga hiervoor in jouw online polismap naar de autoverzekering en klik op ‘inzien&wijzigen’.

terug naar overzicht

bereken je premie