Ik ga op vakantie en neem mee...

Deze publicatie is gemaakt in samenwerking met Gert-Jan de Leeuw, dierenarts van Samenwerkende Dierenartsen Nederland/Health Petfood.

Het is weer bijna zover, de zomervakantie komt er weer snel aan! Sommige dieren gaan met de baas naar de camping, anderen gaan ergens logeren of krijgen iemand te logeren om een oogje in het zeil te houden. Maar waar moet je nou allemaal precies op letten?

Honden hebben bazen en katten personeel

Max hecht zicht meer aan de familie en is het liefst zo vaak mogelijk bij je. Felix daarentegen hecht zich aan de eigen omgeving en blijft daar ook bij voorkeur. De meeste honden vinden het dus geen probleem waar ze precies heengaan, zolang de baasjes er maar bij zijn. De meeste katten vinden het geen probleem waar de baas heengaat, zolang zijzelf maar niet uit hun omgeving worden gehaald.

Vijfsterren hotel voor honden en katten

Gaan de dieren naar een pension dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. De dieren moeten goed en op tijd gevaccineerd worden, ontwormt zijn en behandelt tegen teken en vlooien. Dieren moeten ook erg wennen aan ander voer, het is daarom belangrijk dat uw dier in het pension dezelfde voeding krijgt als thuis. Laat ook altijd de gegevens achter van de eigen dierenarts.

Mee op reis

Elke hond en kat die naar het buitenland gaat moet op tijd geënt zijn tegen rabiës, én gechipt zijn én een geldig Europees dierenpaspoort hebben. Sommige landen hebben aanvullende invoereisen, informeer daar altijd goed naar ( zie bv. https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/).

Andere landen, andere ziekten…

Soms heersen er In het buitenland ziekten die in Nederland niet voorkomen. Omdat dat soms ernstige ziekten zijn is het belangrijk om uw dier daar zo goed als mogelijk tegen te beschermen. Vraag daarom altijd uw dierenarts naar informatie.

Babysitters voor dieren

Thuis blijven met een oppas is vaak ook fijn, jouw dier blijft dan in dezelfde vertrouwde omgeving.. En als je jouw oppasser goed informeert over de gebruikelijke gang van zaken zoals de hoeveelheid en frequentie van voeding is het dier veelal wel op zijn gemak. Zorg er wel altijd voor dat jouw oppas de contactgegevens van jou en de dierenarts heeft.

Fijne vakantie!

bereken je premie