Waarom een dierenverzekering echt handig is

Een dier in huis brengt veel gezelligheid met zich mee. Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen heeft één of meerdere huisdieren. Nederland telt 1.5 miljoen honden en bijna 2.5 miljoen katten.

Een ongelukje

Veel mensen houden een huisdier veelal binnen waardoor het niet zo snel in aanraking komt met natuurlijke vijanden zoals bacteriën of infectieziekten. Maar ook in huis kan jouw dier iets krijgen waardoor een ziekte of aandoening ontstaat. Huisdieren die geregeld buiten zijn komen in aanraking met van alles en nog wat. Denk aan vechten met andere dieren, gevaarlijke obstakels of ze komen thuis met een wond waarvan je geen idee hebt hoe ze eraan gekomen zijn. Net als mensen kunnen ook huisdieren ziek worden of een ongeluk krijgen. Je moet er niet aan denken maar stel dat zoiets gebeurt dan kunnen de kosten voor de dierenarts behoorlijk oplopen. En een rekening van € 800,- kun je vaak niet zomaar even betalen.

Geen zorgen

Voor die omstandigheden is er een dierenverzekering. Voor een vast bedrag per maand ben je er voortaan zeker van dat jouw hond of kat de behandeling kan krijgen waar hij recht op heeft. En dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de dierenartsrekening. Een prettig idee.

De basis

Vanaf 9.50 per maand voor een kat en vanaf 12.50 per maand voor een hond is jouw trouwe viervoeter verzekerd voor medische kosten. De basisdekking verzekerd tot 3.000.- per dier per verzekeringsjaar. In de basisdekking is standaard al heel veel gedekt, maar wil je het meest zekere voor het onzekere nemen dan kun je kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen.

Zo maak je een huisdierenverzekering op maat. En weet je zeker dat je niet voor een onverwachte financiële tegenvaller komt te staan als jouw hond of kat behandeld moet worden door een dierenarts.

bereken je premie