de bijzonderste fietsroutes in Brabant

de Brabantse Kempen, Loonse en Drunense duinen, de Oisterwijkse bossen, de Peel, Baronie van Breda en de Biesbosch zijn slechts voorbeelden van wat de natuur in deze provincie je als fietser te bieden heeft. Alleen omdat die in veel gevallen algemeen bekend zijn, zochten we de wat bijzondere fietsroutes in Brabant voor je uit. Zodat je er dit voorjaar nog van kunt genieten.

thematische fietstochten Brabant

ontdek de gemoedelijke provincie in het zuiden zoals je nog nooit eerder deed aan de hand van een virtuele gids die je er alles over vertelt. Via de app Brabant vertelt ontdek je namelijk veel meer dan alleen de mooie natuur in Brabant. En het leuke is dat je de route helemaal op jouw interesses kunt afstemmen. Fiets bijvoorbeeld de kunstroute Gilze, fiets langs de linie in Woudrichem of -als je van literatuur houdt- de poëzie tocht in dezelfde plaats. De app is helemaal gratis en maakt het downloaden van de thematische fietstochten Brabant mogelijk. Zo heb je ze ook bij de hand als je op een plek fietst waar het bereik minder goed is.

La Trappe fiets-biertocht

dit is met stipt een van de lekkerste fietsroutes in Brabant. Je hebt de keuze uit in totaal zes routes van 32, 33, 35, 41 of 50 en 58 kilometer door de prachtige Brabantse Kempen. Als startpunt neem je de Brouwerij van La Trappe waar de route verkrijgbaar is in het Proeflokaal en de kloosterwinkel. Van hieruit ontdek je niet alleen de mooie natuur, maar ook allerlei kroegen waar je even kunt uitrusten onder het genot van een heerlijke trappist. Perfect op een heerlijke voorjaarsdag met een groep vrienden of de hele familie. De rustpunten op de route zijn bovendien geschikt om je elektrische fiets even op te laden.

Van Gogh fietsroutes in Brabant

deze route kun je maar beter met wat kilometers in de beentjes ondernemen; hij is in totaal 335 kilometer lang. Maar je kunt hem natuurlijk ook opbreken in etappes. Zo houd je namelijk alsnog vijf mooie routes over die je stuk voor stuk meevoeren langs plekjes waar Van Gogh een band mee had. Laat je inspireren door het landschap dat Van Gogh veelvuldig op het doek zette. Handigheidje: dit is een van de fietsroutes in Brabant die is uitgezet over het huidige fietsknooppuntensysteem. Volg dus gewoon de bordjes ‘Van Gogh fietsroute’ en kijk voor vertrek even of er actuele wijzigingen zijn op de website van Visit Brabant.

liberation fietsroute Overloon

ben jij in de Tweede Wereldoorlog geïnteresseerd en wil je er meer over weten terwijl je een frisse neus haalt op de fiets? De Liberation fietsroute neemt je mee langs Overloon, Holthees, Vierlingsbeek en Stevensbeek. Onderweg kom je verschillende luisterkeien tegen die je achtergrondinformatie over de bezochte plek vertellen. Heb je er na 32.3 kilometer nog tijd en energie over? Vergeet dan ook niet het Oorlogsmuseum in Overloon te bezoeken.

voorbereid op pad

heb je nu zin gekregen om de fiets uit de schuur te halen, hem een wasbeurt te geven en eropuit te gaan? Dat vinden we fijn om te horen. Bij HEMA vind je naast een goede fietsverzekering ook allerlei handige fietsaccessoires om je reis zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. Vul die fietstassen dus maar, zet de fietscomputer aan en trek de wijde wereld in.

terug naar overzicht

Bereken Premie