een mooie fiets voor het gezin? Voor élk budget is er wel een.

het is geen uitgave die je even snel doet: het kopen van een fiets voor het gezin. Er is zoveel keus en de prijzen lopen aardig uiteen. Daar gaan we je bij helpen. We zetten een aantal gezinsfietsen voor je op een rijtje inclusief bijbehorende budgetten. Want ook dat is belangrijk.

een gezinsfiets onder de 500.-

vijfhonderd euro voor een fiets klinkt veel, maar tegenwoordig zit je er bij een standaard omafiets al bijna aan. Laat staan een gezinsfiets. Je hebt er geen sprankelend nieuwe Gazelle voor, maar toch zijn er enkele merken die inspelen op de doelgroep die simpelweg wat minder te besteden heeft. Bijvoorbeeld de Barbara Barend mamafiets ‘mammie’ voor net geen 500.- waarmee je ook nog het Medical Knowledge Institute (MKI) ondersteunt. Voor elke verkochte fiets wordt namelijk een bedrag aan deze stichting gedoneerd ten behoeve van betere educatie in Zuid-Afrika. Kijk hiervoor op fietsvoormoeder.

een fiets voor het gezin tot 750.-

heb je net wat meer te besteden? Dan kun je een Cortina of VanTuyl moederfiets overwegen. Afhankelijk van de hoeveelheid versnellingen die je wil kosten deze fietsen tussen de 649.- en 749.-. Als je een beetje behendig bent in Google, dan kun je ook altijd wel ergens een aanbieding op de oudere modellen vinden. Alle moederfietsen hebben overigens een lage instap en een ruimere afstand tussen zadel en stuur. Simpelweg omdat daar dan nog een zitje kan worden bevestigd en je zelf ook nog fatsoenlijk op je zadel kunt springen. Let er wel op dat ook een ‘gewone’ fiets soms als fiets voor het gezin verkocht worden: zonder lage instap of ruimere afstand. Ze hebben dan bijvoorbeeld een langere bagagedrager wat handig is als je een achterzitje hebt.

mamafietsen boven 750.-

de gerenommeerde merken Gazelle en Batavus verkopen fietsen waarvoor je in bijna alle gevallen meer dan 750.- betaalt (m.u.v. bijvoorbeeld de Gazelle Miss Grace). Dat komt door bijvoorbeeld het gekozen materiaal, de afwerking, features, maar ook door de manier van produceren die in veel gevallen schoner en duurzamer is dan de goedkopere fietsvarianten. Zo produceert Gazelle haar fietsen in eigen productie in hun fabriek in Dieren, Nederland. Datzelfde geldt voor Batavus; een ander Nederland merk met productie in eigen land. Geen transportkosten uit China, maar wel net iets hogere lonen. Maar als je het kunt betalen, dan haal je wel een zeer solide en mooi Hollands product in huis.

een scala aan bakfietsen

de fietsersbond was er twee jaar geleden duidelijk over. De CargoBike Classic long bakfiets van bakfiets.nl stond bovenaan zonder enkel minpunt. Verkrijgbaar vanaf 1695.-. Gevolgd door de welbekende Baboe City die volgens de test met een vanafprijs van 1099.- een goede prijs-kwaliteitsverhouding had. Wil je even wat anders en heb je er een aardige duit in het zakje voor over: het Deense Butchers&Bicycles heeft een kantelende bakfiets ontworpen: de bak beweegt met de richting mee en geeft naar eigen zeggen een auto-achtige ervaring. Je betaalt er alleen wel zo’n 5000.- voor. Heb je toch echt wat minder budget beschikbaar? Overweeg dan eens een tweedehandse bakfiets. Zo bespaar je geld én het milieu en sla je twee vliegen in één klap. Online zijn er genoeg te vinden.

accessoires voor op je moederfiets

heb je dan eindelijk een fiets gekocht? Tijd om hem te voorzien van accessoires zoals een goed slot én natuurlijk een fietsverzekering. Want wist je dat er in Nederland jaarlijks zo’n 500.000 fietsen gestolen worden? Gelukkig ben je met een HEMA fietsverzekering verzekerd tegen diefstal en eventueel schade voor alle fietsen tot maximaal 1500.- Al je leuke accessoires zoals een kratje, bidon of fietstas zijn daarbij tot een bedrag van 150.- meeverzekerd.

terug naar overzicht

Bereken Premie