verrassende fietsvakantietips in Europa

denk je bij een fietsvakantie aan en dagje weg op saaie paden in een gemoedelijk tempo of juist aan wielrentaferelen met zadelpijn en verzuurde kuiten? Niet doen! Reizen met de fiets kan avontuurlijk én ontspannen zijn. En je hoeft er niet voor in eigen land te blijven. We hebben de meest verrassende fietsvakantietips in Europa voor je op een rijtje gezet.

zoveel wensen, zoveel fietsvakanties

met de fiets op reis geeft een ultiem vrijheidsgevoel. Je kunt afstappen waar je wilt, zelf bepalen hoeveel kilometers je maakt en je maakt de omgeving heel bewust mee. Je ruikt de bloemen, de zee en het bos en duikt ‘s avonds heerlijk voldaan je bed in. Veel mensen denken dat je daarvoor in eigen land moet blijven, maar niets is minder waar: er zijn zoveel soorten fietsvakanties dat er voor iedere wens en iedere fysieke conditie wat passends te vinden. Met je eigen fiets, een mountainbike of een e-bike. In een groep of op eigen houtje, in de Benelux of (ver) daarbuiten.

van lekker rustig tot grensverleggend

een beetje research levert verrassende reizen op die je op je tweewieler kunt boeken. Wat dacht je van een weekje Frankrijk, helemaal gericht op bijzondere gites en B&B’s waar heerlijk voor je wordt gekookt. Of een bijzondere wijnreis door het prachtige Toscane of Kroatië? En nee, je hoeft daar niet helemaal naartoe te fietsen. Je gaat lekker met de auto of het vliegtuig en op bestemming fiets je elke dag een bepaald aantal kilometers. Handig, want zo ben je verzekerd van een betrouwbare fiets en meestal is een fijn lunchpakket ook inbegrepen. Je bagage wordt nagebracht en je slaapt in bijzondere accommodaties met alle comfort. Eigenlijk best luxe, zulke fietsvakanties! Wil je jezelf wat meer uitdagen, dan zijn bestemmingen als Finland, de alpen en zelfs eilandhoppen in Griekenland mooie opties. Met een eigen tent, maar je kunt ook van hotel naar hotel of van camping naar camping waar een ingerichte tent voor je klaarstaat. Vakantie en aan je gezondheid werken, beter kan niet!

op eigen houtje fietsen

in Nederland zijn we als fietsers erg verwend met veel veilige fietspaden en een grotendeels vlak landschap. Scandinavië doet het ook goed, wat infrastructuur betreft. Kopenhagen is zelfs uitgeroepen tot de beste fietsstad van Europa. Maar een rondje fietsen in het centrum van Parijs of een heuveltje op in Spanje, dat is andere koek. Lees je dus goed in wanneer je liever op eigen houtje op pad gaat. Zoveel ruimte voor de fietser is er niet overal in Europa. Toch gaat het al een heel stuk de goede kant op en is er steeds meer ruimte voor de fietser in veel grote Europese steden. Er zijn zelfs heel wat fietsverhuurbedrijfjes te vinden die Nederlandstalige tours geven door de stad. Kijk bijvoorbeeld eens hier.

praktische fietsvakantietips in Europa

een fijne fietsvakantie valt of staat met een goede voorbereiding. Bij HEMA vind je een scala aan handige reis- en fietsaccessoires die je onderweg nodig kunt hebben: van bandenplakset tot regenjas en reisformaat zonnebrand. Maar we geven je ook nog graag wat andere praktische fietsvakantietips in Europa:

  • Ga je verder weg op fietsvakantie? Dan zit de fietshuur vaak inbegrepen. Neem je je eigen fiets mee, zorg dan niet alleen dat deze in topconditie is: verzeker hem ook.
  • Neem niet te veel bagage mee. Pak dus lekker compact in, neem goede fietskleding mee en vergeet je EHBO-set niet mocht je onderweg van je fiets vallen. De HEMA Reisverzekering met ongevallendekking kan daarbij goed van pas komen.
  • Stel de vakantie af op jouw lichamelijke conditie. Er zijn fietsvakanties te boeken voor beginners en gevorderden. Van normaal tot woest terrein. Een goede voorbereiding is het halve werk om ook echt te kunnen genieten.

terug naar overzicht

Bereken Premie