Ben ik dubbel verzekerd? Jij vraagt, wij leggen uit

Vaak krijgen wij van verzekerden vragen over een dubbele dekking. Wij leggen het je uit.

Is de module rechtsbijstand in de autoverzekering wel nodig als ik ook een losse rechtsbijstandverzekering heb?

Als je vanwege een conflict in het verkeer juridisch advies nodig hebt dan is een rechtsbijstanddekking wel zo handig. Met een rechtsbijstandverzekering voor jou en je gezin met de aanvullende module verkeer is je hele gezin in zo’n situatie verzekerd. En daarbij maakt het niet uit of je als voetganger of met de auto, motor, scooter, brommer of fiets aan het verkeer deelneemt. Met de aanvullende rechtsbijstanddekking bij de autoverzekering is alleen je auto met de inzittenden verzekerd voor rechtsbijstand.

Kan ik beter de vervangend vervoermiddel-dekking of de hulp vervoermiddel-dekking in de reisverzekering kiezen of is de pechhulpdekking van de autoverzekering handiger?

Is je auto relatief jong? Dan kun je kiezen voor de pechhulpdekking op de autoverzekering. Krijg je pech, dan zorgen wij voor reparatie ter plaatse of vervoer naar een garage, of voor vervangend vervoer. Met de module hulp vervoermiddel krijg je hulp als jouw voertuig (auto, camper, scooter, motor) gestolen is of door brand beschadigd is. We vergoeden bergingskosten of transport naar een garage en het terughalen van het vervoermiddel naar Nederland. We vergoeden ook de openbaar vervoerskosten die je moet maken om naar huis te komen. We vergoeden niet de kosten van reparatie of de onderdelen. Deze kun je alleen afsluiten als je auto jonger is dan 8 jaar. Kies je voor de aanvullende dekking vervangend vervoermiddel dan ben je verzekerd als jouw auto (of ander vervoermiddel) tijdens de reis of in de week daarvoor stuk gaat. Wij betalen dan voor vervangend vervoer van en/of naar jouw bestemming. Zo kan je reis toch doorgaan. Ook deze dekking is alleen af te sluiten als jouw auto jonger is dan 8 jaar.