bespaartips voor het nieuwe jaar!

Na de altijd gezellige, maar dure decembermaand, vol met verleidingen en uitgaven aan eten en dure cadeaus breekt er weer een nieuw jaar aan. Om het nieuwe jaar zo goed mogelijk te beginnen en daarbij te letten op de financiën, hierbij enkele praktische tips om structureel te besparen!

abonnementen

Kijk na welke abonnementen je momenteel hebt lopen. Door bijvoorbeeld televisie, internet en telefoon in één pakket te stoppen ben je vaak voordeliger uit. Op Pricewise kun je meerdere abonnementen vergelijken om zo de best mogelijke te kiezen voor jouw situatie. Of heb je nog een streaming abonnement, zoals Netflix of Disney+, die je nauwelijks gebruikt? Zeg het abonnement op en bespaar direct.

mobiele telefoon

Voor je mobiele telefoon kan je kiezen tussen een abonnement met telefoon, sim-only of prepaid. De beste keuze is afhankelijk van je eigen belgedrag. Bel en sms je maar 30 minuten per maand, dan is het voordelig om voor een prepaid te kiezen, die je zelf kunt opwaarderen. Bel je vaker, dan kun je kiezen voor een abonnement. Bij een abonnement mét telefoon zitten de kosten van de telefoon verwerkt de maandelijkse kosten als een soort lening die je afbetaalt. Een handige tip is om je abonnement niet door te laten lopen, maar na afloop van je abonnement over te stappen op een sim-only.

verzekeringen

Door te kiezen voor de juiste verzekeringspakketten kun je veel geld besparen. Bekijk je eigen situatie opnieuw en loop na of de hoogte van de premie, het eigen risico en aanvullende pakketten nog moeten worden aangepast. Is er iets veranderd in jouw situatie ten opzichte van vorig jaar? Denk aan samenwonen, het nemen van huisdieren of bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:

  • Heb je bepaalde verzekeringen of aanvullende verzekeringen nog steeds nodig?
  • Zijn er nieuwe verzekeringen die je nu moet afsluiten om onverwachte kosten in de toekomst te vermijden?
  • Zijn er bepaalde risico’s die je nu zelf kunt dragen, waardoor de premie omlaag kan?
  • Kun je verschillende verzekeringen onderbrengen bij één verzekeraar waardoor je pakketkorting kunt krijgen?