Mijn kind gaat per september studeren en uit huis. Op welke verzekeringen kan mijn kind meeprofiteren?

Na het eindexamen slaan veel kinderen hun vleugels uit en gaan in de grote stad wonen om daar te studeren. Eindelijk op eigen benen. Maar wat moet er gebeuren met de verzekeringen? Een 18-jarige is volwassen en zou dit allemaal zelf moeten regelen. Maar er zijn wat uitzonderingen, waarbij je kind nog op je polis mee kan. Bekijk hiervoor wel altijd eerst de voorwaarden.

Zorgverzekering

Je kind is tot 18 jaar meeverzekerd op je zorgpolis. Ook al woont je kind niet meer thuis. Vanaf zijn/haar 18e jaar moet je kind een eigen zorgverzekering afsluiten. Hij of zij kan wel zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Dit is een financiële bijdrage van de overheid aan burgers om hen tegemoet te komen in de kosten. Bij HEMA ontvangt iedere zorgverzekerde het gehele jaar 10% korting op vrijwel het gehele assortiment! Extra handig voor studentjes die van weinig moeten rond zien te komen!

Ongevallenverzekering

Met een ongevallenverzekering ben je verzekerd tegen financiële gevolgen van een ongeval. Als je deze verzekering voor het hele gezin hebt afgesloten, dan is je ongehuwde kind tot 27 jaar meeverzekerd. Ook als hij/zij tot die leeftijd voor studie niet meer bij jullie in huis woont.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je kind per ongeluk schade aanbrengt aan andermans bezittingen, dan kan het zijn dat ze hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Zonder een goede verzekering kunne hierdoor de kosten aardig oplopen.. Als je kind uit huis woont voor een studie, dan valt hij/zij nog gewoon onder jouw aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering

Je kind gaat uit huis en neemt een deel van je inboedel mee, bijvoorbeeld een televisie, bed en andere meubelen. De totale inboedel van je uit huis studerende kind kan worden meeverzekerd op jouw polis. Vergeet alleen niet de inboedelwaardemeter aan te laten passen! Dat doet je verzekeraar graag voor je.

Rechtsbijstandverzekering

Juridische conflicten zijn nooit fijn. Vaak heb je het gevoel dat je specifieke juridische kennis mist. Het kan fijn zijn als een deskundige je hierin bijstaat. Met een rechtsbijstandverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten. Ook je studerende kind kan op juridische hulp rekenen als je een gezinsdekking gekozen hebt.