Kinderen willen het liefst hun ouders verzekeren

Uit een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars naar ‘kinderen en verzekeren’ is gebleken dat kinderen het liefst hun ouders en broertjes en zusjes verzekeren. 74% van de ondervraagde kinderen uit groep 7 en 8 zette hun familieleden in de top 3. Hiervoor zouden ze gemiddeld 100 euro per maand willen betalen. Naast familie is het verzekeren van huisdieren ook belangrijk. 56% van de kinderen hecht veel waarde aan een huisdier en zet hun hond, poes of konijn in de top 3.

Spullen spelen een minder belangrijke rol in het leven van kinderen. Pas na familie en huisdieren komen materiële zaken aan de orde. De top 3 wordt afgesloten met laptop/computer (46%). Het rijtje wordt aangevuld met telefoons (38%), fietsen (35%), tablets (35%), spelcomputers (34%), kleding/schoenen (16%) en sieraden (13%).

Het onderzoek is uitgevoerd om inzicht te krijgen in wat kinderen belangrijk vinden op het gebied van verzekeren. “De resultaten moeten bijdragen aan de bewustwording over risico’s, financiële gevolgen van deze risico’s en wanneer verzekeren wel of niet belangrijk is. Het wordt steeds belangrijker dat kinderen hier al vroeg over nadenken&rdsquo;, aldus een woordvoerder. Financiële educatie is een van de speerpunten van het Verbond van Verzekeraars.

Bron: Verbond van verzekeraars