Verzekerden kennen hun polisvoorwaarden niet

Bij het afsluiten van een verzekering ga je akkoord met de polisvoorwaarden die bij de verzekering horen. Veel consumenten geven aan een keuze voor een verzekering te baseren op dekking en polisvoorwaarden. Maar weet iedereen wel wat deze polisvoorwaarden inhouden? Uit een onderzoek van ANWB onder automobilisten blijkt dat een groot gedeelte de inhoud van de polisvoorwaarden niet kent.

Wat zijn polisvoorwaarden nou eigenlijk? In polisvoorwaarden of verzekeringsvoorwaarden neemt een verzekeraar alle voorwaarden op die op de verzekeringsovereenkomst van toepassing zijn. Als je een verzekering afsluit is het belangrijk dat je weet wat er in de polisvoorwaarden staat. Zo kom je op het moment dat je schade hebt niet voor verrassingen te staan.

Vaak zijn polisvoorwaarden lang en saai en geschreven op een lastig taalniveau. Niet echt een leuke bezigheid om helemaal door te lezen. Zo kan het gebeuren dat je niet precies begrijpt wat er staat. HEMA heeft hier verandering in gebracht. Onze polisvoorwaarden zijn in begrijpelijke, heldere taal geschreven, zodat je precies begrijpt wat erin staat. Wel zo fijn om te weten waarvoor je je dierbaarste bezit wel en niet verzekerd hebt.