prijs belangrijker dan dekking bij afsluiten reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering kijken Nederlanders vooral naar de prijs van een reisverzekering en het krijgen van pakketkorting. Dit is gebleken uit een onderzoek door Wijzer in Geldzaken. 25% van de Nederlanders sluit een reisverzekering vooral af op basis van de prijs, voor 21% geldt dat ze dit doen op basis van de pakketkorting die ze krijgen, omdat ze ook andere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar hebben lopen.

Het is heel menselijk dat consumenten alleen naar de prijs kijken. Toch is juist de dekking van een reisverzekering heel belangrijk. Uiteindelijk is het het belangrijkst dat de reisverzekering dekking biedt voor situaties waarvan de financiële gevolgen groot kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld kosten door ziekte of een ongeval. Niet alle reisverzekering hebben deze zaken standaard gedekt. In veel gevallen moet je een dekking voor geneeskundige kosten aanvullend afsluiten.

In het geval van een kortlopende reisverzekering geldt dat deze vlak voor de vakantie nog snel even wordt afgesloten, zonder echt goed naar de dekking te kijken. Bij een doorlopende reisverzekering is het risico dat de vakantieganger deze al langer heeft en dus niet nagaat of de dekking aansluiting bij de geboekte vakantie.

Een reisverzekering kan tegen vrij lage kosten een hoop financiële ellende voorkomen. Daarom is het goed om voordat je op vakantie gaat nog even goed te kijken of je de juiste dekking hebt afgesloten. Wijzer in Geldzaken heeft een handige tool ontwikkeld ‘check je vakantieverzekeringen’. Met deze tool kun je kijken of je met jouw verzekering goed verzekerd op vakantie gaat. Check je vakantieverzekeringen.

Bron: Wijzer in Geldzaken

terug naar overzicht

Bereken Premie