Reisverzekering en wintersportdekking

Het wintersportseizoen is weer aangebroken. Tijd om lekker met het gezin of met vrienden naar de sneeuw te vertrekken. Als je gaat skiën of snowboarden dan is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Een ongeluk op de piste zit in een klein hoekje. Met een wintersportdekking bij je reisverzekering verzeker je jouw skispullen tegen beschadiging, verlies of diefstal en worden kosten voor bijvoorbeeld een noodzakelijke terugkeer naar huis vergoed. Zonder wintersportdekking zijn deze zaken niet gedekt en betaal je dus een gipsvlucht zelf. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Medische kosten vallen niet onder de wintersportdekking. Hier moet je bij je reisverzekering de dekking geneeskundige kosten meeverzekeren. Kies je wel voor geneeskundige kosten, maar niet voor een wintersportdekking dan kan het zijn dat niet alles vergoed wordt. Met je zorgverzekering ben je verzekerd voor het Nederlandse tarief van medische kosten. In wintersportlanden zoals Zwitserland en Oostenrijk kom je al gauw terecht in ziekenhuizen die duurder zijn dan in Nederland. Dit betekent dat je zonder de dekking geneeskundige kosten het verschil zelf moet bijbetalen. Heb je wel een geneeskundige kosten dekking én een wintersportdekking dan wordt het verschil vanuit je reisverzekering bijbetaald (het eigen risico van je zorgverzekering wordt niet vergoed).

Heb je al een reisverzekering? Bij sommige verzekeraars is wintersport standaard meeverzekerd in de reisverzekering, bij andere verzekeraars moet je een aparte wintersportdekking afsluiten om goed verzekerd de piste op te kunnen gaan.

Bij de HEMA Doorlopende reisverzekering is wintersport standaard meeverzekerd. Bij de kortlopende reisverzekering kun je deze dekking extra afsluiten. Op de doorlopende reisverzekering krijg je nu 50% korting, dat is dan goed en goedkoop geregeld voordat je op wintersport gaat. Klik hier om je premie voor de reisverzekering te berekenen.

terug naar overzicht

Bereken Premie