4 op de 10 jongeren weet niet wat te doen bij pech onderweg

Het vergelijken van verschillende prijzen voor vaccinatieprikken loont. Dus heb je voor je aankomende reis nog vaccinatieprikken nodig? Vergelijk eerst de consulten en de prijzen voor de prikken en bespaar geld.

Maar, wat is een vaccinatie precies?

Bij een vaccinatie krijg je een deel van een virus of bacterie via een naald ingebracht. In de meeste gevallen gebeurt dit in je bovenarm. Je lichaam maakt vervolgens antistoffen aan tegen deze bacterie of dit virus. Dit zorgt ervoor dat je de ziekte zelf niet kunt krijgen, of dat je er veel minder last van hebt. Gelukkig geven de meeste inentingen een bescherming van bijna 100%.

Vakantiebestemmingen waarvoor je vaccinaties nodig hebt

Bij vaccinaties denk je al snel aan verre bestemmingen, maar ook voor sommige vakantielanden dichterbij huis kan je vaccinaties nodig hebben. Dit zijn landen als Bulgarije, Marokko, Kroatië, Polen en Slovenië. Inentingen voor hepatitis A/B, DTP, rabies en soms ook tegen tbc, mazelen en teken-encefalitis zijn verstandig voor deze landen. Welke vaccinatie je nodig hebt per land, kan je gemakkelijk online vinden of raadpleeg je huisarts.

Vergelijken levert je geld op

Voor een vaccinatieconsult kun je op verschillende plekken terecht. Voorbeelden hiervan zijn de GDD en (gespecialiseerde) huisartsen, maar ook particuliere organisaties kunnen je voorzien van een prik. Maar wat kost zo’n consult? Volgens een onderzoek van de Consumentenbond vragen sommige huisartsen 55 euro voor een consult. Terwijl andere huisartsen al een consult inplannen voor 18 euro. Dat betekent dat de prijzen dus flink kunnen verschillen.

Verzekerd door je zorgverzekering?

Check daarnaast ook je zorgverzekering, in sommige gevallen worden vaccinaties vergoed. Mocht dat zo zijn, dan is dat vaak alleen wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt. Zo ook bij de aanvullende zorgverzekering van HEMA. De vergoedingen voor consulten, inentingen, geneesmiddelen en (herhalings)recepten worden opgesteld tot het vermelde maximumbedrag is bereikt. Bij een aanvullend 1 en 2 is dit €100,- en bij een aanvullend 3 €150,-. Moet je zelf je vaccinaties betalen? Dan kan het je geld besparen om te gaan vergelijken.

terug naar overzicht

Bereken Premie