jouw reisverzekering op maat

Ga je binnenkort op vakantie en moet je de reisverzekering nog afsluiten? HEMA helpt je graag om jezelf goed te verzekeren. Je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering en zijn er verschillende aanvullende dekkingen. Maar welke dekkingen wil je afsluiten bij je reisverzekering?

kortlopende reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit kies je allereerst voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is verstandig wanneer je maar één keer per jaar, niet al te lang, op vakantie gaat. Je bent dan vanaf de dag van vertrek vanaf je woonadres, tot het moment dat je terugkomt, op dat adres, verzekerd. Met een kortlopende reisverzekering kan je jezelf verzekeren tot maximaal 180 vakantiedagen achter elkaar.

doorlopende reisverzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie? Dus boek je bijvoorbeeld naast je zomervakantie ook weekendjes weg? Dan is het slim om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dit is ook voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. En je hoeft niet voor elke vakantie een losse reisverzekering af te sluiten.

welke extra dekking(en) heb ik nodig?

Azië is op te delen in verschillende grote regio’s. Daar is het verstandig om te kijken onder welke regio het land valt waar jij heen gaat. In het algemeen geldt dat het verstandig is om je tegen DTP, Hepatitis A en buiktyfus te laten vaccineren. Ga je langer dan 3 maanden reizen? Dan doe je er verstandig aan om je ook tegen Hepatitis B te laten vaccineren. In sommige delen van Azië heb je kans malaria op te lopen, deze kans is grootst in Zuidoost-Azië.

geld

Ben je van plan contant geld te op zak te hebben tijdens je vakantie? Dan is het verstandig om de aanvullende dekking ‘geld’ af te sluiten bij je reisverzekering. Je bent dan verzekerd bij diefstal tot een maximaal bedrag van 250 euro.

geneeskundige kosten

Wanneer je een basisverzekering én een aanvullende zorgverzekering hebt, ben je verzekerd voor de vergoeding van spoedeisende zorg en repatriëring tijdens je reis. Als je alleen een basiszorgverzekering hebt, dan is het verstandig om de dekking ‘geneeskundige kosten’ af te sluiten bij je reisverzekering. Deze kosten kunnen in het buitenland namelijk veel hoger uitvallen dan in Nederland.

hulpvervoermiddelen

Ben je van plan om met je eigen auto op vakantie te gaan? Dan is de dekking ‘hulp vervoermiddel’ een verstandige keuze. Mocht je tijdens je vakantie te maken krijgen met ongeval, pech of diefstal van je auto, bel dan onze alarmcentrale op. Je kunt ons zeven dagen in de week, 24 uur per dag bereiken. We helpen je graag verder.

vervangend vervoermiddelen en/of vakantieverblijf

Wanneer je vervoersmiddel tijdens je reis uitvalt, als gevolg van een ongeval of een andere van buitenkomende gebeurtenis en kan dit niet binnen twee dagen gerepareerd worden? Dan zorgt de alarmcentrale voor vervangend vervoer. Je kunt de alarmcentrale 24 uur per dag bereiken

ongevallen

De dekking ‘ongevallen’ zorgt ervoor dat een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.

annulering

De meest gekozen dekking is ‘annulering’. Wanneer je vanwege een dringende reden niet op vakantie kan of eerder terug naar huis moet keren, wordt met deze dekking de verzekerde reissom, of de vakantiedagen die je gemist hebt, vergoedt. Een dringende reden is bijvoorbeeld ziekte of plotselinge werkloosheid. Deze dekking is alleen geldig wanneer je de reisverzekering direct in laat gaan na het afsluiten.

Is alles goed geregeld voor je vakantie? Dan kan de reis beginnen. Fijne zomervakantie!

terug naar overzicht

Bereken Premie