wintersportgebieden voor gezinnen

Als doorgewinterde skiër of snowboarder wil je het liefst kilometerslange pistes waar je jezelf dagenlang vermaakt. Met faciliteiten van après ski en een supermarkt in het dal heb je het al snel goed voor elkaar. Maar met kinderen liggen je prioriteiten soms anders. Om die reden zijn er ook speciaal ingerichte wintersportgebieden voor gezinnen.

andere prioriteiten met kinderen

Als ouder zul je merken dat je soms inlevert op wat je gewend was. Lang leve de all in resorts en vakantieparken met overdekt zwembad: wanneer de kinderen pret hebben, heb jij dat ook. Dat geldt ook als het gaat over de wintersport: faciliteiten zoals enkele kinder- of groene pistes, een zwembad voor de grauwe dagen en een bakker en supermarkt zijn vrijwel onmisbaar. Vooral met écht jonge kinderen die nog niet op de latten staan en het na een uur sleeën al wel gezien hebben.

wintersport met het gezin

Ben jij er in je zoektocht ook achter gekomen dat lang niet elk gebied geschikt is voor (kleine) kinderen? Gelukkig zijn er ook wintersportgebieden voor gezinnen die zelfs de ervaren skiër of snowboarder kunnen bekoren. Eerlijk is eerlijk: je levert er wel vaak wat kilometers pistes voor in, maar dat maakt je wintersport met het gezin er niet minder leuk op.

wintersportgebieden voor gezinnen in Oostenrijk

De grote gebieden zoals Serfaus, Zillertal en Brixental ken je als ervaren wintersporter vast. En ja, op deze grote gebieden zijn de faciliteiten voor kinderen met kinderklasje, geschikte heuveltjes om te sleeën en restaurants talrijk. Maar wil je juist naar een van de wat rustigere wintersportgebieden voor gezinnen in Oostenrijk, kies dan bijvoorbeeld voor Kleinwalsertal in Vorarlberg.

Je vindt er skischolen die vooral gericht zijn beginners en kinderen. Ideaal dus om jouw kind de eerste beginselen van het fijne wintersportleven te laten kennen. Verblijf in Mittelberg, Baad, Riezlern of Hirschegg. Kies een huisje dichtbij de piste of bij een busstop en geniet van de tijd met elkaar.

met het gezin naar de Duitse sneeuw

Het is niet vanzelfsprekend dat een ervaren wintersporter voor een wintersportvakantie in Duitsland kiest. De bergen zijn er niet extreem hoog wat de kansen op gegarandeerde sneeuw verkleint. Maar wie kijkt naar de sneeuwval van afgelopen jaren weet dat je zeker enkele maanden per jaar tegenwoordig wel terechtkunt.

Omdat je Winterberg misschien net wat voor de hand liggend vindt (wel ideaal qua reistijd overigens), is het ietwat onbekende Harz een leuke ontdekking. Vanuit hier kun je verschillende kleinere pistes bezoeken waardoor het aan variatie niet ontbreekt.

sneeuwvakantie in Frankrijk

Van Châtel tot Val Thorens en Valmorel; als Francofiel kun je natuurlijk niet genoeg genieten van het moois dat dit land te bieden heeft. Je moet er wel wat verder voor rijden dan een wintersport in Duitsland, maar daar krijg je in de meeste gevallen wel hogere bergen en meer sneeuwgarantie voor terug.

Bijvoorbeeld in het idyllische Bonneval sur Arc dat strak tegen de Italiaanse grens ligt inclusief 25 kilometer piste tussen 1800 en 3050 meter hoogte. En mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je altijd een uitstapje maken naar de buren. In Val Cenis hebben ze namelijk nog 125 kilometer piste extra.

het hele gezin verzekerd met HEMA

Naar welk oord je ook afreist, je doet er goed aan te controleren of al je gezinsleden verzekerd zijn op je reisverzekering. Bij HEMA kun je eenvoudig al je gezinsleden onder één polis verzekeren. Dat is sowieso voordeliger dan voor ieder een aparte polis afsluiten. Want hoe groot of klein jouw kinderen ook zijn; op de piste zit een ongeluk in een klein hoekje. En dan is het fijn te weten dat alles goed geregeld wordt.

Met een HEMA reisverzekering heb je dan ook standaard wintersportdekking die je kunt uitbreiden met de dekking geneeskundige kosten. Is een eventuele gipsvlucht naar huis in elk geval gedekt. Ook al hopen we natuurlijk dat iedereen ongedeerd blijft.

terug naar overzicht

Bereken Premie