het leven begint bij 18

de juiste zorg voor iedereen, sinds 2014

Sinds 2014 werken HEMA en Menzis samen met als doel om iedere Nederlander de goede zorg te kunnen bieden. Voor elkaar zorgen en met elkaar. Iedereen kan zich bij HEMA verzekeren, jong of oud, ziek of gezond. Wij vinden het belangrijk dat goede zorg voor iedereen beschikbaar is. Kortom, de kennis en kunde van Menzis, gecombineerd met extra voordeel in alle HEMA winkels.

HEMA zorgverzekering

Je mag stemmen bij de eerstvolgende verkiezingen, tot in de late uurtjes werken in de kroeg, trouwen met jouw ware, zonder begeleider autorijden als je je rijbewijs al hebt, een eigen woning kopen of huren en nog veel meer. Achttien worden is een mijlpaal. En of je nu wilt of niet: je kunt hem niet stilletjes voorbij laten gaan. Er moeten helaas ook wat dingen geregeld worden.

Vanaf je 18e verjaardag moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Je kunt hiervoor zorgtoeslag aanvragen om de kosten wat te dekken. Bij HEMA is de basispremie 141.75 bij een eigen risico van 385.-. Wil je dit verhogen met 500.- vrijwillig eigen risico? Dan ontvang je iedere maand korting en betaal je 124.25 per maand.

sluit nu je zorgverzekering bij HEMA af

top 5 veelgestelde vragen

Via ‘mijn zorgoverzicht’ kun je:

 • - eenvoudig en veilig jouw eigen verzekeringsgegevens bekijken en wijzigen;
 • - je zorgpolis bekijken en downloaden;
 • - alle door HEMA Zorgverzekering aangeboden facturen voor premie, eigen risico en eigen bijdragen inzien;
 • - jouw zorgkosten inzien en declareren;
 • - een kraampakket en kraamzorg aanvragen
 • Dat kan in enkele eenvoudige stappen:

  • start een premieberekening en vul bij stap 1 het gewenste eigen risico en welke aanvullende dekking en/of tandartsverzekering je wilt meeverzekeren.
  • vul bij stap 2 persoonsgegevens in van de verzekerde(n).
  • vul bij stap 3 betaalgegevens in voor de maandelijkse incasso en ga akkoord met de voorwaarden.
  • klik vervolgens op ‘Verstuur aanvraag’. Je huidige zorgverzekering wordt (indien van toepassing) automatisch opgezegd.

  Iedereen die bij de zorgverzekering van HEMA een basisverzekering heeft of aanvraagt, komt ook in aanmerking voor een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Daarbij is geen sprake van medische selectie. Echter, als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, kan je aanvraag worden afgewezen. Overstappen is dan niet mogelijk.

  De basisverzekering van HEMA is een combinatiepolis. In de Zorgvinder zie je per zorgaanbieder of er afspraken zijn gemaakt. Mocht je naar een zorgaanbieder willen die niet is gecontracteerd, dan ontvang je 70%-100% van de rekening (afhankelijk van het soort zorg) tot een maximum van 70% - 100% van het bedrag dat gemiddeld voor die behandeling is gecontracteerd. Je krijgt gecontracteerde zorg 100% vergoed.
  Mocht blijken dat de zorg die je nodig hebt onvoldoende beschikbaar is, dan wordt in de meeste gevallen 100% van de zorgkosten vergoed. Dat is de zorgplicht van de verzekeraar. Voor geestelijke gezondheidszorg en mondzorg bestaat in de basisverzekering van HEMA deze zorgplicht niet. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze verzekeringsvoorwaarden.

  Wanneer je een HEMA Zorgverzekering hebt en een (digitale) HEMA pas kun je aanspraak maken op 10% extra korting. Je hoeft je korting dan alleen nog maar te activeren.

  Er mag niet worden geselecteerd op medisch risico, leeftijd of andere kenmerken. Iedereen kan dus een basisverzekering afsluiten bij HEMA Zorgverzekering. Alleen als je een achterstand hebt in het betalen van de premie bij jouw huidige zorgverzekeraar, is overstappen niet mogelijk. Dit kan dan pas als je alle openstaande premies hebt betaald.

  overtuigd van HEMA?

  Bereken je zorgpremie in één minuut of vul de pakketwijzer in om de juiste dekkingen vast te stellen

  bereken je zorgpremie

  HEMA Zorgverzekering klantenservice

  Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Bel naar 088-222 4114 maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00.

  bekijk alle veelgestelde vragen

  download de HEMA zorgapp

  Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

  download hier:

  android-download-1.webp apple-download.svg

  10% extra korting

  Bij de HEMA zorgverzekering krijgt iedereen het hele jaar 10% korting op heel veel producten van HEMA! Zowel in de winkels als op HEMA.nl. En die 10% korting gaat ook nog eens bovenop andere aanbiedingen uit de folder. Dat vinden wij nou echt HEMA.