HEMA Kinderzorglijn

 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • genieten van 10% extra winkelkorting bij HEMA
 • online en telefonisch bereikbaar

kinderzorglijn tel: 088-222 43 43

maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00

de HEMA Kinderzorglijn denkt altijd met je mee

"een moeder van een vijfjarig meisje belt met de kinderzorglijn. Haar dochter heeft blaasklachten en staat nu op een erg lange wachtlijst. Dankzij de bemiddeling van onze zorgadviseur kon de vijfjarige 40 dagen eerder terecht in een ander ziekenhuis." De HEMA Kinderzorglijn denkt altijd met je mee bij het vinden van de beste zorg of zorgverlener voor jouw kind.

Heb je vragen over zorg of ben je opzoek naar afstemming tussen jezelf en je zorgaanbieder? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag aan een passend antwoord of een oplossing waar je mee verder kunt. Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen bij het zoeken naar een ziekenhuis waar je goed en snel terechtkunt. Bel hiervoor naar tel. 088 - 222 43 21.

We zorgen er met HEMA graag samen met jou en je kind voor dat jouw kind de beste zorg krijgt die hij of zij verdient.

Bij de kinderzorglijn van HEMA krijg je gegarandeerd een kindvriendelijke en leuke zorgprofessionals aan de lijn. Onze adviseurs helpen je bijvoorbeeld wanneer je een second opinion voor je zoon of dochter wilt. Of bij het vinden van een kindergeneeskundige specialist. Ook kunnen onze adviseurs helpen bij wachttijdbemiddeling om in sommige gevallen het proces toch nog te kunnen versnellen. Bij HEMA doen we er alles aan om de gezondheid van jouw kind zo goed mogelijk te waarborgen.

wachttijd door corona mogelijk langer

Door COVID-19 is het drukker in de ziekenhuizen. Veel niet-spoedeisende behandelingen zijn uitgesteld. Daardoor kan het gebeuren dat je afspraak, onderzoek of behandeling wordt verplaatst, of niet doorgaat. Ziekenhuizen bepalen zelf welke zorg ze weer opstarten en wanneer.

voordelen van de kinderzorglijn

 • hulp bij wachttijdbemiddeling
 • kindvriendelijke, leuke zorgprofessionals aan de lijn
 • doorverwijzing voor kindergeneeskundigespecialist

gelukkige weetjes over kinderen

 • goed eten en bewegen

  Kinderen die gezond eten én genoeg bewegen zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren én zitten lekkerder in hun vel. Nog belangrijker: ze hebben minder kans op hart- en vaatziekten als ze volwassen zijn. bron: Hartstichting

 • knuffel je kind gezond

  Knuffelen is niet alleen fijn; het maakt ook gelukkig, is goed voor de gezondheid én helpt om beter te communiceren blijkt uit verschillende onderzoeken die afgelopen jaren gedaan zijn.

spoedeisende hulp nodig?

Wanneer jouw kind direct hulp nodig heeft, bel dan meteen met de spoedeisende hulp van jouw ziekenhuis of met het alarmnummer 112.