opzeggen

 • online en telefonisch bereikbaar
 • genieten van 10% extra winkelkorting bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders

je zorgverzekering opzeggen

Aan al het goede komt een einde. Toch blijven we er bij HEMA naar streven het leven elke dag wat makkelijker voor je te maken. Je verzekering opzeggen is dan ook niet moeilijk, wel jammer. Je profiteert namelijk niet langer van onze goede zorgen én 10% korting op bijna alles in onze winkels en op hema.nl. Nog steeds niet van gedachte veranderd? Stuur een email naar info@zorgverzekerdbijhema.nl. Geef hierbij duidelijk aan om welke (aanvullende) verzekering(en) en verzekerde(n) het gaat. Wij zorgen voor het rest.

Je zorgpremie goed en gemakkelijk, binnen 3 minuten ontvangen.

bereken je zorgpremie

let op!

Opzeggen kan elk jaar tot en met 31 december en alleen als je geen premieachterstand hebt. Je hebt dan nog tot en met 31 januari van het nieuwe jaar om een andere zorgverzekering te vinden en af te sluiten.

tussentijds opzeggen

Een zorgverzekering sluit je altijd af voor minimaal één kalenderjaar. Je kunt hierbij tussentijds niet opzeggen. Maar er is een aantal uitzonderingen waarbij dit vanaf de 1e dag van de volgende maand wél kan:

 • je bent bij HEMA Zorgverzekering verzekerd, maar je bent niet zelf verzekeringnemer. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding of als - je zelfstandig gaat wonen. Nadat je je hebt aangemeld bij een andere zorgverzekeraar, zullen zij de verzekering bij HEMA Zorgverzekering voor jou opzeggen vanaf de 1e dag van de volgende maand
 • in de volgende situaties:
  • je emigreert naar het buitenland
  • je gaat in militaire dienst
  • je woont in het buitenland en werkt niet langer in Nederland
  • je woont in Nederland en gaat in het buitenland werken
 • je stemt niet in met de door HEMA Zorgverzekering gewijzigde verzekeringsvoorwaarden. Je opzegging moet hierbij binnen 30 dagen na onze bekendmaking van de wijzigingen bij ons binnen zijn. Je kunt de verzekering niet opzeggen als de aanpassingen het gevolg zijn van wetswijzigingen.

HEMA Zorgverzekering klantenservice

Heb je een vraag over HEMA Zorgverzekering? De klantenservice van HEMA Zorgverzekering helpt je graag! De klantenservice is geheel gratis en voor iedereen toegankelijk. Bel naar 088-222 4114 maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00.

bekijk alle veelgestelde vragen

10% extra korting

Bij de HEMA zorgverzekering krijgt iedereen het hele jaar 10% korting op heel veel producten van HEMA! Zowel in de winkels als op HEMA.nl. En die 10% korting gaat ook nog eens bovenop andere aanbiedingen uit de folder. Dat vinden wij nou echt HEMA.

download de HEMA zorgapp

Wil je ook altijd en overal jouw zorgpas op zak hebben? En inzicht in je verzekeringsgegevens en declaraties? Je kunt nu in de App Store of Google Play Store de HEMA Zorg app downloaden!

download hier:

android-download-1.webp apple-download.svg