Naar het overzicht
bekkenfysiotherapie

welke vergoeding bekkenfysiotherapie bieden wij?

Bekkenbodemspieren zijn van grote invloed op ons dagelijks bewegen. Het verlies van controle over het bekken heeft vervelende gevolgen en leidt tot onzekerheid. Op het moment dat sprake is van een matige of slechte beheersing of overactiviteit van de bekkenbodemspieren, kan dit ongewild urineverlies veroorzaken. Bekkenfysiotherapie helpt bij het verminderen of laten verdwijnen van deze klachten. Een bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten waarin de bekkenregio en heupen centraal staan en helpt bij het leren herkennen en trainen van alle relevante spieren rondom het bekken. De basisverzekering biedt een bekkenfysiotherapie vergoeding bij urine-incontinentie.

gecontracteerde zorgaanbieder:

9 behandelingen 100% vergoeding er gelden specifieke voorwaarden


niet-gecontracteerde zorgaanbieder:

9 behandelingen 70% vergoeding van de rekening tot maximaal 70% van de gemiddelde gecontracteerde tarieven

er gelden specifieke voorwaarden

 • aanvullend 1
 • 6 behandelingen

 • aanvullend 2
 • 9 behandelingen

 • aanvullend 3
 • 12 behandelingen
 • eigen risico

  ja

 • eigen bijdrage

  nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Bekkenfysiotherapie wordt gedeeltelijk vanuit de basisverzekering vergoed als behandeling bij urine-incontinentie. Je hebt recht op maximaal negen behandelingen voor de gehele verzekeringsduur, als je achttien jaar of ouder bent. Voor de behandeling kun je terecht bij een bekkenfysiotherapeut die staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie of in het register Keurmerk Fysiotherapie. Is er sprake van een chronische bekkenaandoening? In bepaalde gevallen heb je vanuit de basisverzekering recht op een vergoeding vanaf de 21ste behandeling. In onze aanvullende verzekeringen zijn 6, 9 of 12 extra behandelingen ook gedekt. Je huisarts of medisch specialist kan je hier meer over vertellen. Ook kun je met vragen terecht bij onze Zorgadviseur. Voor bekkenfysiotherapie boven de 18 jaar is het eigen risico van toepassing.

Je hebt geen verwijzing nodig als je naar een bekkenfysiotherapeut gaat. Wel heb je een bewijs nodig van een bevoegd arts waarin de diagnose urine-incontinentie is vastgesteld. Het bewijs van de diagnosestelling moet minimaal de naam bevatten van de patiënt en de diagnosesteller.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je per kalenderjaar recht op maximaal negen behandelingen per indicatie. Blijven de eerste negen behandelingen zonder toereikend resultaat? Dan heb je per kalenderjaar recht op negen aanvullende behandelingen bekkenfysiotherapie. Het eigen risico is niet van toepassing als je nog geen achttien jaar oud bent. Voor bepaalde chronische aandoeningen geldt mogelijk een volledige vergoeding. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet vergoed wordt en wat de voorwaarden zijn of neem contact op met de Zorgadviseur.

al onze voordelen nog even op een rijtje

 • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
 • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
 • zowel online als telefonisch bereikbaar