Naar het overzicht
beugel

welke vergoeding beugel bieden wij?

Wat is er nu mooier dan rechte tanden? Heeft je kind last van een onregelmatig gevormd gebit, dan kun je daar met orthodontie iets aan laten doen. Met behulp van een beugel worden de tanden keurig op een rij gezet, voor een nog mooiere glimlach. Voor kinderen tot 18 jaar wordt een beugel (deels) vergoed via een aanvullende verzekering. Voor volwassenen is er geen vergoeding voor een beugel.

aanvullend 1

geen dekking


aanvullend 2

geen dekking


aanvullend 3

kinderen tot 18 jaar zijn tot maximaal 1.500.- verzekerd tijdens de gehele verzekeringsduur er gelden specifieke voorwaarden, lees hieronder verder

  • eigen risico

    nee

  • eigen bijdrage

    nee

HEMA zorg klanten geven ons een

8.1

aanvullende informatie

Bij HEMA Zorgverzekering ontvang je alleen in uitzonderlijke gevallen een vergoeding voor orthodontie vanuit de basisverzekering. Is er sprake van een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van het tand-kaak-stelsel, dan is er recht op orthodontische hulp.

aanvullende orthodontie vergoeding: tot 1.500.-

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan krijg je een orthodontie vergoeding tot een maximumbedrag van 1.500,-. Dit bedrag is geldig voor de hele verzekeringsduur en is van toepassing wanneer je een Aanvullend 3-verzekering hebt. Voor orthodontie geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit houdt in dat je tijdens de wachttijd premie betaalt, maar nog geen vergoeding ontvangt voor orthodontie. De wachttijd gaat in op de ingangsdatum van Aanvullend 3. Kijk voor meer informatie bij wachttijd orthodontie.

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan keren we geen vergoeding beugel uit. Natuurlijk kun je je wel uitgebreid verzekeren voor andere tandheelkunde. Via de tandartsverzekering heb je, afhankelijk van je keuze, recht op een volledige vergoeding tot maximaal 750.-. Ook bijzondere tandheelkunde, gebitsprothese en tandartskosten na een ongeval (tot maximaal 10.000.-) worden via deze verzekering vergoed. Kijk altijd in de verzekeringsvoorwaarden om precies te weten wat wel en niet vergoed wordt en wat de voorwaarden zijn.

al onze voordelen nog even op een rijtje

  • een jaar lang 10% extra gelukskorting op bijna alles bij HEMA
  • 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgaanbieders
  • zowel online als telefonisch bereikbaar